Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár építése
VargaMihaly_MTI1832_top_story_lead.jpg

Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár építése

  • narancs.hu
  • 2019. május 15.

Gazdaság

Állítólag folytatódik majd, valamikor.

Bajban vannak a német autógyárak, a nagy cégek sorra újratervezik beruházásaikat, emiatt pedig a Mercedes is felfüggesztette kecskeméti gyárépítését, írja az Index.

A lap szerint a gyár mindenképp megépül, a kérdés csak az mikor. A kecskeméti Mercedes-gyár kommunikációs igazgatója azt mondta, még az is elképzelhető, hogy akár már
a következő évtized első felében termeljen a gyár, de elismerte, hogy ideiglenesen felfüggesztették az építkezést.

Elképzelhető azonban, hogy az eredetileg tervezettnél egy egyszerűbb gyártósor kerül Kecskemétre. Az Index úgy tudja, van olyan alvállalkozó, akivel már szerződést is bontott a Mercedes az építkezés leállítása miatt.

Iparági előrejelzések szerint ugyanis a következő években világszerte csökkenni fog az új autók iránti kereslet. A folyamatot gyorsítja az önvezető autók megjelenése, az elektromos autók, az autó- és fuvarmegosztó vállalkozások terjedése. Az átalakuló autópiacon pedig bajba kerülhetnek a régi nagy autógyárak, ha nem reagálnak elég rugalmasan a változásokra. Épp emiatt zajlik újratervezés a Mercedesnél, és ennek eredménye a kecskeméti építkezés felfüggesztése.

Figyelmébe ajánljuk