Lefagy, kidob, bezárul: sokan hozzá sem fértek a kkv-k pályázati felületéhez

  • narancs.hu
  • 2021. július 12.

Gazdaság

Vállalkozók tömege rohamozta meg a pályázati portált, 14 percen múlt, hogy ki juthat támogatáshoz.

Botrányosan indult az a pályázat, ami a 2021-2027-es ciklusban először adott lehetőséget a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások számára, hogy uniós forráshoz jussanak fejlesztéseikhez- írja a 444.hu

A kérelmek benyújtási határideje július 12-e lett. Reggel 8 órakor nyitották meg az erre szolgáló felületet. Mivel a dokumentumot előre be lehetett készíteni, a beküldés egyetlen gombnyomás lett volna, de a rendszer az óriási érdeklődés miatt túlterhelt volt, sokan be sem tudtak lépni, vagy aki igen, azok közül is sokakat kidobott a rendszer – tudta meg meg a lap több pályázótól, aki sikertelenül próbálkozott.

A felhívásban vadonatúj elemként jelent meg, hogy a rendelkezésre álló uniós keretösszeg 130 százalékánál automatikusan lezár a rendszer. Ez mindössze 14 perccel a beadási lehetőség megnyitása után meg is történt -sokan ezalatt arra vártak, hogy egyáltalán be tudjanak lépni a felületre.

Mint az újság megjegyzi, az óriási roham előre várható volt, mert - ahogy egy pályázó fogalmazott - a koronavírus-járvány ellenére lényegében nem igazán volt elérhető forrás KKV-k számára, némi bértámogatástól eltekintve. Ezért sokan ebből a pályázatból akartak „előre menekülni”, új fejlesztéseket, beruházásokat megvalósítani, amiből versenyképességüket és az alkalmazottakat meg tudják tartani.

Figyelmébe ajánljuk