Nyereséges évet zárt a Penny

  • narancs.hu
  • 2024. május 31.

Gazdaság

A "szolidan vásárlók boltja" több mint négymilliárdos nyereséget könyvelhetett el, míg több üzletlánc is veszteséggel zárta a tavalyi évet.

Miközben a SPAR és az Aldi csúnya veszteségekről számoltak be, a Penny Market éves beszámolója kimondottan jól néz ki: az üzletlánc az előző évi 155 millió forintos mínusz után 2023-ban 4,35 milliárd forint nyereséget ért el – számol be a hvg.hu.

A tulajdonosok azért óvatosak voltak, és a teljes nyereséget benn hagyták eredménytartalékban, semmit nem vettek ki belőle osztalékként.

A Penny árbevétele 404 milliárd forintról 488 milliárdra nőtt, azaz 20,8 százalékkal emelkedett, kicsivel a 17,6 százalékos éves infláció fölött. Viszont miközben a bevétel 84 milliárddal lett nagyobb, az áruik beszerzési értéke csak 61 milliárd forinttal nőtt meg, 303-ról 364 milliárdra. A dolgozók béreire és az ezekhez kapcsolódó járulékokra 29,5 helyett 35 milliárd forintot költöttek, közben pedig emelték a létszámot is, 4531-ről 4798 főre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk