Rogán Cecíliával kapcsolatban álló cég vette meg a siófoki volt Rába-üdülőt

  • narancs.hu
  • 2022. április 13.

Gazdaság

Kikiáltási áron, 168,91 millió forintért. 

Egy Rogán-Gaál Cecíliával kapcsolatban álló cég szerezte meg a Rába járműgyártó egykori siófoki üdülőjét – írja a Napi.hu.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. még március elején árverezte el a Balatonhoz és a Siófok-Sóstó horgásztóhoz is közel lévő, 15 éve nem használt ingatlant, amelyet a Digital Minds Kft. vett meg kikiáltási áron, 168,91 millió forintért. Az 5322 négyzetméteres telken 18 faház és egy központi téglaépület áll, amelyek gyenge műszaki állapotban vannak, be van kötve a víz és a villany, de le vannak szerelve. 

A Digital Minds Kft. közreműködik a Rogán-Gaál Cecíliához (Rogán Antal volt felesége) köthető – jelentős állami támogatással megvalósuló – Fitbalance és "nemzeti futóverseny" rendezvények megvalósításában. Korábban a K-Monitor arról írt, hogy bár a Digital Minds hivatalosan nem Rogán Cecília tulajdona, de szorosan együttműködik a Nakama Partners-zel, amelyben viszont többségi tulajdonosként szerepel a cégadatok szerint.

 

A Digital Minds 2015 novembere óta működik, negyven bejegyzett tevékenysége van, egyik sem kapcsolódok ingatlanhoz, építéshez vagy vendéglátáshoz, fő tevékenysége a film-, video- és televízióműsor-gyártás. A nettó árbevétele 2016-ban 40 millió, 2017-ben 170 millió, 2018-ban 247 millió, 2019-ben 472 millió, 2020-ban pedig 384 millió forint volt. Két tulajdonosa van, Liziczai Zsolt és Vizvárdi Bence.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk