Varga Mihálynak üzent Csányi Sándor

  • narancs.hu
  • 2022. április 13.

Gazdaság

Az OTP közgyűlésén fejtette ki véleményét egy esetleges különadóról a bankvezér.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója is beszédet mondott az OTP éves közgyűlésén.

A Forbes cikke szerint Csányi arról beszélt, hogy 2021-ben rekordot ért el a bankcsoport adózás utáni profitja (a korrigált adózott eredmény 497 milliárd forint lett), és az eredmény 51 százaléka már a külföldi működésből származott.

Még Varga jelenlétében hozzátette, reméli, hogy "a kormány bölcs, és tudja, hogy nem lenne jó, ha a külső nyereségek után kellene itthon szektorális adókat fizetnünk."

A hvg.hu beszámolója szerint Csányi a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón is kitért egy esetleges különadó kérdésére. Azt mondta, úgy látják, költségvetési kiigazításra van szükség és „valamilyen okból a bank eddig mindig eszébe jutott a kormánynak.”

Ugyananakkor az ukrajnai háború miatt elszenvedett veszteségek mellett különösen rosszul esne egy különadó az OTP-nek - szögezte le Csányi Sándor.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk