70 milliót kapott a Rogán volt feleségéhez köthető fitneszrendezvény

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 17.

Belpol

A Szerencsejáték Zrt.-től.

A K-Monitor adatigénylést nyújtott be arra vonatkozóan, hogy a Szerencsejáték Zrt. pontosan kikkel kötött szponzorációs szerződéseket augusztusban. Az adatokból kiderül, hogy a cég 70 millió forintot adott egy fitneszrendezvényre, amely történetesen Rogán Antal volt feleségéhez köthető. A K-Monitor kiemeli, hogy bár a támogatott cég (Digital Minds) hivatalosan nem Gaál Cecília tulajdona, de a rendezvény szoros kapcsolatban van egy másik céggel (Nakama Partners), amelyben viszont Gaál többségi tulajdonosként szerepel a cégadatok szerint.

De mások is a szerencsés támogatottak között tudhatják magukat: júniusban a Fidesz kedvenc „civil” szervezete, a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fóruma (CÖF) 100 millió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt.-től.

„Az állami vállalatok szponzorációs terveit a Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá, amely Rogán-Antal felügyelete alatt, a kabinetminisztériummal egy épületben működik, így nem meglepő, hogy a kiosztott támogatások nagyobbik része haveri-rokoni kapcsolatokkal rendelkező szereplőkhöz vándorol” – zárja bejegyzését a K-Monitor.

Figyelmébe ajánljuk