70 milliót kapott a Rogán volt feleségéhez köthető fitneszrendezvény

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 17.

Belpol

A Szerencsejáték Zrt.-től.

A K-Monitor adatigénylést nyújtott be arra vonatkozóan, hogy a Szerencsejáték Zrt. pontosan kikkel kötött szponzorációs szerződéseket augusztusban. Az adatokból kiderül, hogy a cég 70 millió forintot adott egy fitneszrendezvényre, amely történetesen Rogán Antal volt feleségéhez köthető. A K-Monitor kiemeli, hogy bár a támogatott cég (Digital Minds) hivatalosan nem Gaál Cecília tulajdona, de a rendezvény szoros kapcsolatban van egy másik céggel (Nakama Partners), amelyben viszont Gaál többségi tulajdonosként szerepel a cégadatok szerint.

De mások is a szerencsés támogatottak között tudhatják magukat: júniusban a Fidesz kedvenc „civil” szervezete, a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fóruma (CÖF) 100 millió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt.-től.

„Az állami vállalatok szponzorációs terveit a Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá, amely Rogán-Antal felügyelete alatt, a kabinetminisztériummal egy épületben működik, így nem meglepő, hogy a kiosztott támogatások nagyobbik része haveri-rokoni kapcsolatokkal rendelkező szereplőkhöz vándorol” – zárja bejegyzését a K-Monitor.

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.

Két tűz között

Az amerikai demokraták sokáig egységesen támogatták Joe Biden külpolitikáját. Ám a gázai háború miatt a demokraták közt törésvonalak alakultak ki, s ez megnehezítheti Biden kampányát. Ha közvetlenül nem is befolyásol sok szavazatot, a háború elhúzódása elbizonytalaníthatja az elnök támogatóit, és megkérdőjelezheti politikai teljesítményét is.