Szép gazdagszik Mészáros Lőrinc az akkumulátorgyárakhoz kötődő infrastruktúra-fejlesztéseken

  • narancs.hu
  • 2024. október 20.

Gazdaság

Tizenháromból tizenkét közbeszerzést visznek.

Nagyot nyernek Mészáros Lőrinc cégei az akkumulátorgyárak és a hozzájuk köthető infrastrukturális beruházásokon is – olvasható a Telex cikkében, amelyben összegyűjtötték, hogy ki nyerte az akkumulátoriparhoz kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztések megvalósítására kiírt közbeszerzéseket. Egyelőre számos, már bejelentett beruházásnál nem hirdették ki a közbeszerzések győzteseit, tizenháromról azonban már minden adat elérhető. Így kiderül, hogy a 260 milliárd forint összértékű beruházásból tizenkettőt önállóan vagy egy konzorcium részeként a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. vagy V-Híd kivitelezheti.

Ezek között van a Debrecen–Füzesabony vasútvonal fejlesztése, a gödi víziközmű kiépítése, az iváncsai szennyvíz, víziközmű- és vasúti beruházások, valamint a nyíregyházi ipari park út- és közműépítése is.

De feltűnik az akkumulátorgyárak körüli bizniszek szereplői között a Garancsi Istvánhoz tartozó Market Zrt. is, amely az SK komáromi és iváncsai üzemei, a CATL debreceni gyárának egy része, a Bamo (Huayou) ácsi gyára és a Semcorp debreceni szeparátorfólia-gyára esetében kivitelezőként van jelen. Tiborcz István volt üzlettársának cége, a West Hungária Bau is nyert beruházást, ők építenek például egy 110 ezer négyzetméteres csarnokot a CATL-nek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.