Távozik a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója

  • narancs.hu
  • 2022. június 1.

Gazdaság

Érdemei elismerése mellett.

2022. június 15-i hatállyal távozik a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója. Homolya Róbert 2018 óta vezette az ország legtöbb munkavállalót foglalkoztató vállalatát. Utódlásáról a későbbiekben születik döntés - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a 444 szerint.

A minisztériumi közlemény hosszan méltatja Homolyát: irányítása alatt a járványhelyzetben is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés; vezetésével indult el a Volánbusz MÁV-csoportba integrálása és számos jelentős fejlesztés, köztük a Nyugati pályaudvar rég esedékes felújítása; a legnagyobb hazai vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatóknál tavaly már 57 ezer munkavállalót érintően született meg az újabb hároméves bérmegállapodás.

115 ?j villamos mozdonyt vesz a M?V-Start

 
Homolya Róbert
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A lap szerint távozás oka az is lehet, hogy országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK), amelynek feladata a MÁV-Volán-csoport, a GYSEV és más szolgáltatók közszolgáltatásainak az állam nevében történő megrendelése, a közösségi közlekedési menetrendek összehangolása, a tarifarendszerek egységesítése és az utasok még színvonalasabb kiszolgálása. A szervezetet egyelőre Vitézy Dávid újonnan kinevezett közlekedési államtitkár vezeti.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk