Tovább esik a földgáz ára

  • narancs.hu
  • 2022. október 24.

Gazdaság

Már 100 euró alatt a jegyzés, június óta nem volt ilyen olcsó a gáz.

Ezen a héten is folytatódik a gázár esése a holland TTF gáztőzsdén – írja a Portfolio.hu. A gázár csökkenése többek között annak köszönhető, hogy a vártnál enyhébb lehet a tél a kontinensen, ez pedig segíthet a fogyasztás mérséklésében. Emellett az európai gáztárolók is közel maximális telítettségben vannak, továbbá a csütörtöki EU-csúcson fontos gázpiaci döntések születtek, amik hozzájárulhatnak most látott folyamatokhoz.

A novemberi határidős TTF gázkontraktus ára már 94,5 euróra csökkent, ami 17 százalékos esést jelent. Így a földgáz ára lényegében most ugyanott van, ahonnan június közepén elindult az árugrás amiatt, hogy az oroszok még durvábban korlátozni kezdték az Északi Áramlat 1-en keresztül a Németországba küldött gáz mennyiségét.

A portál emlékeztetett, az általános vélekedés szerint az idei telet komolyabb fennakadások nélkül ki fogja bírni Európa, az energiaválság inkább a következő fűtési szezonban okozhat majd gondot. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk