Kétórás sztrájkot tervez a Volánbusz egyik szakszervezete kedden

  • narancs.hu
  • 2022. október 22.

Gazdaság

A Volánbusz a figyelmeztető sztrájk idejére is biztosítja az elégséges szolgáltatást.

120 perces munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), miután a kollektív munkaügyi vitában folytatott egyeztetések nem vezettek eredményre.

A figyelmeztető sztrájkhoz a többi érdekképviselet nem csatlakozott, a társaság a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat. Erről szerdán értesítették a vezérigazgatót, miután nem kaptak béremelési ajánlatot.

A VG.hu cikke szerint a SZAKSZ vitája főleg a bérekről szól. A szakszervezet bérkorrekciót akar kiharcolni, ez az idei évre 10, jövőre pedig 15 százalékot takar.

 
Buszok a Volánbusz parkolójában
Fotó: Soós Botond / Volánbusz Zrt./ Wikimedia Commons

A Volánbusz a sztrájk hírére közleményt küldött az MTI-nek, amelyben hangsúlyozzák: mint felelősen gondolkodó és cselekvő, kiszámítható, biztos hátteret nyújtó munkáltató, nyitottak a párbeszédre. A MÁV-Volán-csoport 2021-ben 200 ezer forint SZÉP-kártya juttatást fizetett minden munkavállalónak, 2022-ben 10 százalékkal emelte, 2023-ban pedig további 5 százalékkal fogja emelni a béreket – sorolták. Júliusban előrehozott, egyszeri, egyösszegű kifizetésben részesült a vállalatcsoport minden munkavállalója.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk