Enyhített ítélet

Nem annyira bűnös a rendőr

  • MTI
  • 2011. november 17.

Hírek

Jogerősen enyhébb ítélet született a Révész Máriusz bántalmazása miatt korábban elmarasztalt egyik rendőr ügyében. A politikusnak nem esett jól a Legfelsőbb Bíróság verdiktje.

Némileg enyhítette a Révész Máriusz ügyében felfüggesztetett szabadságvesztésre ítélt két rendőr egyikének büntetését a Legfelsőbb Bíróság csütörtökön kihirdetett jogerős határozatában: Mégsem kell elhagynia szakmáját a bűnpártolásban elmarasztalt rendőrnek. Az országgyűlési képviselőt 2006. október 23-án a Belvárosban máig ismeretlen rendőrök bántalmazták.

"Nekem nem esik jól ez az ítélet" - mondta az ítélethirdetés után újságíróknak a sértett, aki jelenleg is a Fidesz országgyűlési képviselője. Hozzátette: "Nem az igazi felelősöket büntették meg, azokat, akik megvertek, (...) hanem azt, aki nem tett jelentést, vagy nem hívott mentőt." 
Az egyik megvádolt rendőr bűnsegédként testi sértés és hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, társa pedig bűnpártolás miatt kapott jogerősen egy év két évre felfüggesztett szabadságvesztést. Az utóbbinál a Legfelsőbb Bíróság annyit változtatott a tábla korábbi döntésén, hogy előzetes mentesítésben részesítette, azaz büntetlen előéletűnek számít, és így nem kell elhagynia a rendőrséget.

Figyelmébe ajánljuk