A Klik listázná a migráns diákokat

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 10.

Hírnarancs

Kövérnek elege van a korrupcióból, Rogán feltalált valamit, Magyarországtól pedig elvennék az EU-s pénzeket. Egy esős szerda hírei.

Kövér besokallt Habonytól és Rogántól

Ezt állítják legalábbis a Népszabadság névtelenséget kérő forrásai. A lap információi szerint Kövér úgy gondolja, hogy Habony Árpád jelenléte és Rogán Antal üzletelgetései nem tesznek jót a pártnak, és még az őszi politikai szezon kezdete előtt le fog ülni Orbánnal erről beszélni. A lap megkeresésére a nevét vállaló Kövér cáfolta, hogy ezekről az ügyekről készül tárgyalni a miniszterelnökkel, a helyzetet jól ismerő madarak azonban azt csiripelték a Népszabadságnak, hogy Kövér figyelmeztetni kívánja Orbánt, mert szerinte „súlyosan rombolhatja a Fideszt és a kormány hitelét és ezzel népszerűségét, ha a médiabirodalmakat használva botrányos, korrupciógyanús ügyek kiszivárogtatásával egymásra lőnének a kormánypárt befolyásos politikusai”.

Rogán a feltaláló

Érdekes listán, a Szellemi Tulajdon Világszervezete honlapján a hivatalosan közzétett szabadalmi kérelmek között szerepel a propagandaminiszter neve – szúrta ki a Népszabadság. Nem, nem a belvárosi korrupciót találta fel Rogán, hanem egy új digitális aláírási eljárást, amelyet egy olyan cég (Hunguard Kft.) két tulajdonosával jegyez, amely erős fideszes segítséggel került helyzetbe. Ez a kft. ugyanis sajtóhírek szerint százmilliós nagyságrendű hasznot szerzett a közműcégek auditálásából. A Népszabadság cikkére Rogán egyből reagált is: „A szabadalomnak semmi köze a Hunguard Kft.-hez, annak piaci hasznosítását egy másik gazdasági társaság végzi. Állami megbízást az elmúlt években nem kaptunk, állami pályázaton nem indultunk.” – idézi Rogánt a 444. Persze, ha a cégneveket nézzük, a Hunguardnak már tényleg semmi köze a szabadalomhoz, aminek a jogosultságát eladták egy bizonyos Pozsgai Petra tulajdonában lévő MobilSign Kft.-nek, amelynek korábbi tulajdonosa papíron ugyanaz a Csík Balázs és Lengyel Csaba volt, akiké a Hunguard Kft. A csavaros papírozások ellenére Rogán tartja magát a tisztességes ügymenethez: közleményben nyugtatott meg mindenkit, hogy a szabadalom idei bejegyzését követően szerepeltetni fogja azt a következő vagyonnyilatkozatában.

Elvennék tőlünk az uniós pénzeket

Na nem azért, mert itthon többek között a magát Voldemort Nagyúrnak nevező fideszes csatotnázza a megfelelő zsebbe  NAV-os segítséggel a pályázati pénzeket, hanem mert német politikusok úgy gondolják, hogy azok a tagországok, amelyek nem szolidárisak az EU menekültpolitikájával, azok ne legyenek jogosultak ezekre a támogatásokra ". A német kormánynak az uniós költségvetés tervezett őszi felülvizsgálatakor fel kell lépnie annak érdekében, hogy az olyan nettó haszonélvező országok, mint Lengyelország és Magyarország, a menekültkérdésben szolidáris magatartást tanúsítsanak és tiszteletben tartsák az európai értékeket" – idézi Alexander Graf Lambsdorffot, a parlament szabaddemokrata (FDP) alelnökét az atv.hu.

A Klik listát kér a „migráns” diákokról

Érdekes tartalmú levelet kaptak a magyarországi iskolaigazgatók, ugyanis a Klik arra kéri őket, hogy két nap alatt küldjenek listát arról, hogy pontosan hány „migráns” tanulót iskoláztattak be az elmúlt tanévben. A teljes levél itt olvasható. Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója teljesen kiakadt ezen a kérésen és értetlenkedve áll a „migráns” kifejezés előtt, amihez semmiféle definíciót nem adott meg a Klik. Migránsnak számít-e az, aki Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról betelepült magyar diák? „Meg kell-e vizsgálni a felmenőket? Értem ezalatt, hogy az az arab kislány, aki Magyarországon született már, édesapja itt házasodott meg, migráns-e?” – teszi fel a kérdést Pukli a Kliknek. Ezen felül az sem érthető, hogy miért van szükség ilyen listára. Jövőre jön a migráns diákokat megkülönböztető kötelező karszalag? Pukli mindenesetre addig nem teljesíti ezt a kérést, amíg a Klik nem tisztázza a részleteket és a szándékát.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.