A magyar belügy visszaverte a zombik támadását, Kubatov pezsgőt bontott a vereség után

  • narancs.hu
  • 2016. április 3.

Hírnarancs

Feladta a fekete ruhás nővér, feljelentették Rogánékat, bajnok lett a Ferencváros. Hétvégi híreink.

Támadás

Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani – közölte a Belügyminisztérium (BM) szombaton, a drámai bejelentést azonban Bakondi György televíziós fellépése tette teljessé. „Nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás” – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 esti műsorában, hozzátéve, hogy a támadás jelenleg is tart, és fogalma sincs, ki áll a támadás hátterében. Később a BM jelezte, hogy sikerült visszaverni a támadásokat. Ormos Zoltán internetes szakértő szerint túlterheléses támadás történt, ami egy nagyon egyszerű módszer. Olyan, mintha több mint 60 ezer felhasználó próbálná használni a kormányzati rendszert, s ezzel elérhetetlenné teszik az érintett oldalakat. A támadók jellemzően nem saját, hanem olyan „zombi” számítógépeket használtak fel, amelyekhez már korábban hozzá tudtak férni.

false

 

 

Visszavonulás

„Megtanultam veszíteni, mert csak egy ápolónő vagyok!” - írta szombati blogbejegyzésében Sándor Mária, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy feladja. „Abban az országban, ahol 64 ezer ember (és mennyivel több!) csak VICC-nek számít, abban az országban, ahol milliárdok folynak ki értelmetlenül, abban az országban, ahol nincs ellenzék, mert mindenki csak az önös érdekeit képviseli és képtelenek megegyezni és összefogni, abban az országban volt egy nővér, aki hitt az összefogásban. Akkor is, ha pont a saját korrupt vezetői – akik tehetnének valamit – csak hallgatnak és csak kiszolgálják a jelen politikai rendszert, mert nem akarják a jól fizető állásukat elveszíteni –, úgy gondolta, hogy mégis a legkisebbek vagyunk többen! És mindenki tudja, hogy igazunk van, a magyar beteg megérdemli a tisztességes, becsületes betegellátást, ami ma NINCSEN MAGYARORSZÁGON” – írja, és hozzáteszi, hogy „mégis megérte”.

„Ott leszek mindenhol, ahol az igazságért állnak ki a jó emberek. Ott leszek mindenhol, ahol Magyarország a szabadságharcát vívja a rajta uralkodó gonosz felett. Megtaláltok, ha segíthetek, de elöl menni már nem tudok. Túl sokat vesztettem. Szégyelld magad, hiteles egészségügyi vezetés, szégyelld magad, országvezetés, hogy hagyod a Magyar Embereket szenvedni és meghalni. Én szégyellem, hogy elfáradtam. Elnézést kérek, de csak egy ápolónő vagyok” – írja Sándor Mária, a teljes bejegyzés itt olvasható.

false

 

Fotó: Németh Dániel

 

 

 

 

Századvég cowboys menni Amerika

A szombati Népszabadság címlapsztorija azt boncolgatja, hogy „négy év alatt 1,4 milliárd forintért próbál magáról kedvező véleményt vásárolni Washingtonban a magyar kormány”, de nem sokra megy vele. A cikkből megtudhatjuk, hogy a kormány 2014 őszén fogadta fel Connie Mack egykori floridai republikánus kongresszusi képviselőt, aki január óta sorra küldözgeti lobbitevékenységének eredményekkel telitömött ajándékkosarát Budapestre; a lényeg, hogy az amerikai újságírók immár teljesen más színben látják Orbán Viktort, mint korábban, és elismerik, milyen nagy hatása van az európai politikára.

Connie Mack

Connie Mack

Fotó: Wikipédia

Mack mellett azonban mások is dolgoznak e siker érdekében, és ők már cseppet sem amcsik. A lap a Századvég álombrigádját emlegeti, melynek tagjai „havonta 180 órát dolgoznak azon, hogy Magyarországról jobb kép alakuljon ki Washingtonban”.

További részletek itt olvashatók, most legyen elég annyi, hogy Connie Macknek és a Századvégnek is megéri: a Népszabadság közérdekű adatigénylésére kapott válaszból kiderült, hogy ezzel a melóval a Századvég havonta 10 millió 287 ezer forinthoz jut (57 150 forintos óradíj), Macknek pedig mint 18 millió forint jut.

A Népszabadság szerint tehát a pozitiv hangvételű jelentések gyártása elég jó üzlet, azonban a lap „washingtoni forrásai” úgy fogalmaztak: „Akik az amerikai fővárosban komolyan foglalkoznak Magyarországgal, már elkönyvelték Orbánt mint illiberális vezetőt, a sajtó pedig leírta őt. Ezen egy lobbista sem tud változtatni. A hazaküldött pozitív hangú jelentések legfeljebb arra jók, hogy előre biztosítani próbálják a szerződés megújítását.”

 

Rogán és a Pesti Srácok

„Bebizonyosodott, hogy a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat az adófizetők pénzén fizette a Pesti Srácok című internetes portált. Megpróbálták megúszni, hogy mindez kiderüljön, de a Demokratikus Koalíció még idejében megszerezte az ezt bizonyító iratokat” – így kezdődik az a közlemény, amit ma reggel adott ki a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs. A politikus a folytatásban arról ír, hogy „egy végelszámolás elindításával akarták eltüntetni a bizonyítékokat, de a DK közérdekű adatkérelem címén kiperelte a szükséges dokumentumokat”. Kerék-Bárczy szerint a kikért iratok szerint 2014 májusától novemberéig a Rogán vezette önkormányzat cége havi egymillió forintot fizetett a Pesti Srácoknak.

„A Pesti Srácok kiadója folyamatosan küldte a teljesítési igazolásokat, a Rogán-féle fideszes önkormányzati cég pedig kifizetőhelyként viselkedve utalta a közpénzt” – írja. A DK hűtlen kezelés gyanúja miatt bejelentést tesz az ügyészségen.

 

 

Bajnok lett a Fradi, mégsem borult zöldbe az ország

2-1-re kikapott az FTC Debrecenben, mégis nagy az öröm: mivel az MTK is póruljárt a Paks ellen, így a Ferencváros a bajnok. Kubatov Gábor ezt írta Facebook-bejegyzésében: „Mi akkor is győzünk, ha kikaptunk. Ma 12 év után bajnok lett a Ferencváros labdarúgócsapata. Ahhoz képest, hogy öt évvel ezelőtt, 2011 márciusában a végelszámolástól mentettük meg a csapatunkat... Mindenkinek köszönöm, aki ezen az úton elkísért és munkájával hozzájárult a bajnoki címhez. Isten áldjon minden fradistát! Isten áldja a Ferencvárost!”

Mi csak annyit tennénk ehhez hozzá: a bajnokavatásra 5658 néző volt kíváncsi.

false

 

Fotó: Legát Tibor

Figyelmébe ajánljuk