Nem is titkolják, hogy a mi pénzünkből vesz szavazatokat a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2015. január 2.

Hírnarancs

Az útdíj elleni egész napos, folyamatos háborgás, illetve az esti tüntetésre való készülődés több erős hírt maga alá temetett.

Egyelőre például mintha csak minket zavarna, hogy a kormány megszavazott 800 milliót Veszprémnek – csak úgy. Biztos nem azért, mert február végén választás lesz, és olyan hülyének nézik a veszprémieket, hogy azok majd emiatt szavaznak rájuk. (Közben az LMP is megtalálta a jelöltjét, nem mintha ez bármin változtatna.)

A független jelölt

A független jelöltre senki se számít!

Fotó: Németh Dániel

A kétharmad leváltásával kecsegető veszprémi voksolásnál sokkal kevésbé tűnik központi kérdésnek, hogy Komlón a lifthasználat korlátozásával próbálják behajtani a közös költséget, de a Népszabadság sztorija jelen körülmények között sokak fantáziáját megmozgatta. Nálunk arról szavazhatnak, hogy az új évben mit kellene még fizetőssé tenni ebben az egyre jobban teljesítő országban – egyelőre a BKV-járművek ülőhelyei állnak nyerésre.

És annak vajon mi az üzenete e vészterhes időkben, hogy a kormány 600 millió forinttal és egy csinos kiállítótérrel kedveskedik a Kogartnak, az egykor Hillerhez közel álló milliárdos, Kovács Gábor alapítványának? Ráadásul információink szerint nem akármilyen ingatlanról van szó...

A most zajló tüntetésről hamarosan tudósítunk külön, de már délelőtt meghirdették a következő nagyobb megmozdulást: a „Százezren az internetadó ellen” és a „60ezren a MAGÁNnyugdíjukért” nevű Facebook-csoportok egy nappal Angela Merkel budapesti látogatása előtt vonulnak utcára. Mégpedig azért, mert a német kancellár érkezése „jó alkalom, hogy megmutassuk: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Magyarország nem kér Orbán maffiaállamából és antidemokratikus kormányzásából.” A tüntetés címe a népdalok hangulatát idézi: Tavasz jön – Orbán megy.

Figyelmébe ajánljuk