Ha elválsz, jól megbüntet a kormány

  • narancs.hu
  • 2015. december 30.

Hírnarancs

És ha nem jön össze a három gyerek, akkor is. Az oroszok lemondanak az űrről, Galkó Balázs nagyon beteg, de jó híreink is vannak. Az utolsók ebben az évben.
Teljesítménykényszer, magyar változat

Teljesítménykényszer, magyar változat

 

Egy ország fiai és lányai rágták le a körmüket a hálószobában azon morfondérozván, hogy vajon mi lesz akkor, ha besöprik az állami tízmilliót a tervbe vett három gyermekért, aztán mégsem jön össze a három pulya. Nos, most végre kiderült: az alapkamat ötszörösét kell késedelmi kamatként visszafizetni! Kivételt képeznek a lombikprogramos, és ott már ötször sikertelenül próbálkozó párok (az ötös szám mágikus szerepet tölthet be eszerint a kormány gondolkodásában, aminek megvannak a maga történelmi előzményei, lásd például ötéves terv, de ez mellékszál), viszont egyáltalán nem képeznek kivételt azok, akik elválnak: ők ugyanúgy az ötös szorzó szerint perkálhatnak majd.

Örülhetnek Makovecz Imre építészetének rajongói: ahogy azt a Magyar Közlönyt éles szemmel búvároló hvg írja: a kormány Makovecz Imre Emlékközponttá alakítaná a Városkúti úti műteremházat, elindítaná a Makovecz Imre Pályázati Alapot, és akár meg is valósítana több Makovecz-projektet. Mindezt úgy 11 milliárdból, 2020-ig.

Az oroszok nem szállnak az égig. Putyin szomorú, s ezúttal mi, egyszerű űrrajongó muzsikok is azok vagyunk: az orosz gazdaság diszkrét megroggyanása miatt jócskán késni fog az új orosz holdbázis megépítése, és újabb orosz űrhajósok holdra lépésére is legalább a 2030-as évekig kell majd várni. De ki találja meg így az ott elrejtett monolitot, ha nem a szerencsés kezű oroszok?

Nem kisebb helyen, egyenesen a Rolling Stone-ban ismerték el Pándi Balázs magyar dobos-, illetve pultosfenomént (továbbá videóriporter extraordinaire-t – ez utóbbihoz a bizonyítékokat az Indexen érdemes keresni). A lap egyik évösszegző listájára, amely a legerősebb avantgárd lemezeket sorjázza, az a lemez is rákerült, amelyet Pándi Thurston Moore-ral és Merzbow-val készített. Éljen a zaj, éljen Pándi Balázs!

Új díjat alapított a Népszabadság, mely a Respekt névre hallgat, és az év jelentős emberi teljesítményét kívánják honorálni vele. Idén, első alkalommal Sándor Mária, a kétségkívül heroikus ápolónő kapta meg (a kuratórium tagjai voltak: Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője, Tóth Krisztina költő, Vitray Tamás televíziós műsorvezető, Kállai Gábor nemzetközi sakknagymester, valamint Máté Gábor Kossuth- és Jászai-díjas színész-rendező). A mi interjúnk vele itt, a Népszabóé pedig itt olvasható. Gratulálunk!

Galkó Balázs rákbeteg. A szívünknek kedves színész a saját Facebook-oldalán adta közre a hírt, s hozzátette: az országos Onkológiai Intézet Fej-Nyaksebészeti Osztálya, ahová kezelésre bevonult, „volt valaha a Szieszta szanatórium, ahol József Attilát és Babits Mihályt is kezelték…”

Végül egy jó hír: példaképünk, professzorunk, Lemmy az alábbi rajz tanúsága szerint már megérkezett, és egyből a bár után nézett:

false

Figyelmébe ajánljuk