A nap, amikor a bátor Ica néni megfutamította Lázár Jánost

  • narancs.hu
  • 2015. december 29.

Hírnarancs

Meghalt Lemmy, előkerült Kulcsár Attila, megöltek tíz terroristát, a Belügyminisztérium pedig utolsó pillanatban beadta az év bakiját. A legfontosabb keddi hírek, nagyon röviden.

Ó, ha Ica néni lehetnénk!

Csodálatos párbeszéd olvasható a Népszabadság riportjában. A történet szerint a Miniszterelnökség vezetője a tiszadobi kastélyba próbált bejutni, de a kapuőr megállította. Nem is akárhogyan:

– Jó napot kívánok, Lázár János vagyok, szeretnék bemenni a kastélyba.
– Jó napot! Sajnos nem mehet be, zárva vagyunk.
– De én Lázár János vagyok.
– Én pedig Ica néni. És a kastély zárva van, ki van írva, hogy NEM LÁTOGATHATÓ.

Vadász, vadász...

Vadász, vadász…

Fotó: Demokratikus Koalíció

Ica néni állítólag egyszerűen nem tudta, ki az a Lázár János, mivel egy ideje nem tudja fizetni a tévét. (Mondjuk, ez biztosan csak balliberális propaganda lehet, hiszen jól tudjuk, Magyarországon ma már nincsenek szegények.) Kácsor Zsolt cikkéből kirajzolódik a kastély mélymagyar története, érdemes az egészet elolvasni.

Lemmy

70 éves korában elhunyt a rockerek rockere, az egy és egyetlen Lemmy Kilmister, a Motörhead vezére. Greff András kollégánk itt emlékezik rá, és öt elsöprő dalt is ajánl a gyászmunkához.

„Természetesen vége a Motörheadnek. Nem lesz több lemez, és nem lesz több turné sem.” Ezt mondta Mickey Dee, az együttes dobosa.

Terroristákat öltek

Az USA vezette nemzetközi koalíció az Iszlám Állam tíz magas rangú vezetőjével végzett az elmúlt egy hónapban – közölte kedden a koalíció szóvivője, Steve Warren, az amerikai hadsereg ezredese. Az egyik likvidált célpont folyamatosan gyártotta a terrortámadások terveit. (MTI)

Kulcsár Attilát megint elítélték

Kulcsár Attila volt brókert hat év hat hónap börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás és más bűncselekmények miatt kedden első fokon a Fővárosi Törvényszék. A megismételt eljárásban Rejtő E. Tibor volt bankvezetőt és Forró Tamás vállalkozót, újságírót felmentették a vádak alól.

Kulcsár Attila, részlet

Kulcsár Attila, részlet

Fotó: MTI

A brókerbotrány vagy Kulcsár-ügy 2003-ban pattant ki, amikor felmerült a gyanú, hogy Kulcsár Attila, a K&H Equities brókere mintegy 23 milliárd forintot sikkasztott, amikor jogosulatlanul forgatta ügyfelei – állami vállalatok és magáncégek – pénzét. (MTI)

A 2008-as ítéletről és magáról az ügyről itt írtunk részletesen.

A kormány a helyén van

Összevissza küldözgette a Belügyminisztérium önkormányzati főosztálya az ország településeinek a rendkívüli támogatások címén kiutalt összegeket. A pénzt most az önkormányzatoknak kell visszautalniuk. Az Index információi szerint legalább 800 önkormányzat kapott téves utalást karácsony előtt a Belügyminisztériumtól, összesen 7 milliárd forint értékben. Egyes települések így később jutnak támogatáshoz, de a tranzakciók költségeit legalább megtéríti az állam – a mi pénzünkből, ugyebár.

Polt Péter mint olyan

„Felszólítom Polt Pétert, hogy álljon a nyilvánosság elé, és mondja el, hol tart a belvárosi ingatlaneladások kapcsán zajló nyomozás. Ugyanis pontosan egy éve nem történik semmi.” Ezt írja Juhász Péter, és még ennél cifrábbakat is errefelé.

Figyelmébe ajánljuk