Hazánk robog a lefelé vezető spirálon

  • narancs.hu
  • 2016. február 25.

Hírnarancs

A Fidesz szerint még a kopasz verőemberek keddi akciójáról is az MSZP tehet, szétesik a Klik, de aki Rogán szomszédságában él, örökre jól jár. Elhunyt Psota Irén. Híreink.

A népszavazásgate röhejes folytatásában. Végre megszólalt a „véletlenül” épp ott tartózkodó kopasz, gyűrődő nyakú fiatalemberek hathatós segítségével kedden a Nemzeti Választási Irodában boltbezárásos kérdésével mindenkit beelőző Erdősi „Fénysebesség” Lászlóné. Az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint őt aztán semelyik párt sem befolyásolta, egyszerűen csak nagyon nem ért egyet a boltok vasárnapi nyitva tartásával (ami felettébb szerencsés, boldog életet feltételez, hiszen a boltok nincsenek is nyitva vasárnap ebben az országban). Igen, a sötétség napról napra csak sűrűsödik ebben az ügyben, éppen ezért érdemes ismételni egyet itt az Index képes összefoglalójával az eset kulcsszereplőiről.

A szemfüles néni férjét, Herceghalom polgármesterét egyébiránt tegnap szerette volna megkérdezni az esetről saját faluja is a képviselő-testület rendkívüli ülésének keretében, erre azonban végül nem került sor, mert Erdősi László egyszerűen nem ment el rá (fontosabb dolga volt: épp az otthonában tartózkodott, és nagyot nyújtózott a kanapén). Ekkor az egyik helyi lakos tömören összefoglalta a lényeget a 444 tudósítása szerint: „Bűnözők vezetik ezt a falut, és maguk asszisztálnak hozzá?”

Ám ezzel még nincs vége! Sőt: most jön az igazi mélypont. Mivel az MSZP az eset miatt Trócsányi László igazságügyi miniszter lemondását követelte, Erdősiné után a Fidesz is nyomott az MTI-nek egy bicskanyitogatót. Ez így szólt:

„Már másodszor csináltak balhét a szocialisták a Nemzeti Választási Irodánál népszavazási kérdés kezdeményezésekor, a szocialisták ugyanis a botránykeltésben érdekeltek. El kell kerülni, hogy ilyen helyzet előállhasson, ezért a Fidesz támogatja, hogy az NVB tegyen javaslatot a jogszabályi környezet megváltoztatására.”

A Klik végnapjai. Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg vége van a Kliknek: a Figyelő úgy tudja, szeptembertől új világ jön a közoktatásban: megyénként egy-egy tankerület lesz, a fővárosban pedig 5-6, melyek önállóan gazdálkodhatnának, és a pedagógusok önértékelési rendszerét is erőteljes revízió alá vennék. Addig is a Kliket március 1-jétől új vezető vezeti: Hanesz József elnök távozik, a helyét pedig Pölöskei Gáborné, azaz Áder Annamária, Áder János köztársasági elnök húga veszi át.

400 millió Rogán szomszédjának. A Pasa park már csak ilyen, egyszerűen vonzza a pénzt, mint szöget a mágnes. Csetényi Csaba cége, a Network 360 Reklámügynökség Kft. a Miniszterelnökségnek fog végezni kommunikációs feladatokat, derítette ki a Magyar Nemzet. A cég nagy szériát fut már egy ideje, csak úgy dőlnek hozzá a milliók, és hol van még a vége (már azon túl, hogy a Seychelle-szigeteken).

Milliók zenei újságíróknak. A Cseh Tamás Program egy teljességgel felfoghatatlan döntéssel idén 21 millió forint közpénzt szórt szét jól bejáratott, a piacról is megélni képes popzenei portálok, illetve egyszerű rajongói oldalak között, akiknek csak a teljesen hülyék adnak közpénzt. A 444 áttekintése helyettünk is elmond mindent erről az apró, ámde szomorú ügyről.

Tiszteletet a drum n bassnek! Goldie, a 90-es évek egyik meghatározó jungle/dnb dj-je ma a brit lovagrend kitüntetését vehette át villogó aranyfogával Károly hercegtől. Hát hadd szóljon!

Gyász. 86 éves korában elhunyt Psota Irén színész. Egyebek mellett kétszeres Kossuth-díjas volt és a Nemzet Színésze. Nekrológunk itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk