Navracsics nem lesz kulturált, az biztos

  • narancs.hu
  • 2014. október 6.

Hírnarancs

Navracsics nem lesz kulturális EU-biztos, Szanyi sógornője 400 ezret kaszál Brüsszelben, Bodrogi Gyula hangja kampányfilmben is cool, Kopasznyakú hangja meg állítólag jelentett, ismerje meg Paks II. építőjének sötét oldalát, az idő meg fasza lesz. Híreink hétfőn.

Eldőlt: Navracsics nem lesz kulturális EU-biztos. Bár a biztosjelölt személyére igent mondtak Brüsszelben, nem a neki szánt területet kapja meg Navracsics Tibor. Navracsics személyére igen, a posztjára azonban nemet mondott Brüsszelben az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottsága – olvasható Jávor Benedek Facebook-oldalán. A Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője azt írta, Navracsics személyét 15 igen, 10 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el a bizottság, és „a szocik csak megszavazták”. A jelölt portfóliójára 14 nem, 12 igen szavazat érkezett. Jávor szerint ez azt jelenti, hogy Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének új feladatot kell találnia Navracsics Tibor számára. Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő azt írta, bár Navracsics Tibor lehet még EU-biztos, biztosan nem az eddig neki ajánlott területen, azaz az ifjúság-, kultúra-, sport- és állampolgári ügyekben.

false

 

Fotó: Kovács Attila/MTI

Felvette gyakornoknak Brüsszelbe saját sógornőjét Szanyi Tibor, a szocialisták európai parlamenti képviselője – írja az Index.hu. Miután nemrég egy elvesztett magánfogadás miatt uniós pénzen utaztatta ki Brüsszelbe a Gój Motorosok egy csoportját, köztük az MTVA egyik műsorvezetőjét, Szanyi Tiborról most az derült ki, hogy a sógornőjét alkalmazza maga mellett gyakornokként Brüsszelben. Az Index.hu úgy tudja, hogy Szanyiné testvére öt hónapos szerződést kapott, és havi 1300 euró (kb. 400 ezer forint) az illetménye. Az Európai Parlamentben a képviselőknek nem engedélyezett, hogy közeli hozzátartozókat alkalmazzanak munkatársként, bár a sógornő betű szerint nem számít annak – jegyzi meg az Index, amelynek a kérdésére Szanyi csak annyit volt hajlandó elismerni, hogy a sógornő valóban Brüsszelben dolgozik. Nagyszerű napirajz a témában ugyanott.

Szanyi Tibor az Európai Parlamentben

Szanyi Tibor az Európai Parlamentben

Fotó: MTI

Egy volt kerületi polgármester kampányfilmjében állította jellegzetes hangját a politika szolgálatába Bodrogi Gyula, a nemzet színésze (hvg.hu). Bodrogi egy percen át méltatja a XI. kerületet 2010-ig vezető Molnár Gyula érdemeit, köztük azt, hogy a volt városvezető hisz Újbudában és az újbudaiakban.

Ismerje meg a Roszatom sötét oldalát! Korrupció, többéves csúszások, be nem tartott munkavédelmi előírások – ha ezek is érdeklik a Roszatom kapcsán, akkor olvassa el a Greenpeace friss jelentését. E szerint Paks 2 borzalmas terheket ró hazánkra. „A Roszatom megkérdőjelezhető üzleti partner. Kifogás emelhető vele szemben korrupciós ügyei kapcsán, valamint nukleáris reaktorainak biztonsági és minőség-ellenőrzési normáival összefüggően. Kérdéses az atomerőművek építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges szaktudásának minősége, általában véve kompetenciája. Aggályok merülnek fel továbbá a projektek finanszírozásában alkalmazott modelljével, illetve azzal kapcsolatban, hogy képes-e a kivitelezést időben és az előre meghatározott költségvetés keretein belül megvalósítani” – ez olvasható a Greenpeace (GP) friss nemzetközi tanulmányában, amelyet a napokban publikálnak világszerte. (Teljes terjedelemben a tanulmány itt olvasható el.)

false

 

Fotó: MTI

Szuhay Balázs éveken át jelentett Klapkáról, írja a blikk.hu. Három hónapig tartott, amíg összeszedték Klapka György (86) kérésére a róla szóló, több mint két évtizedet felölelő, 350 oldalas megfigyelési aktát. Ebből egyebek mellett kiderült, hogy közismert művészek jelentettek Klapkáról. Egyiküket a legmegbecsültebb színészek között tartották nyilván, sőt íróként, újságíróként is dolgozott, de mindeközben – úgy tudjuk – Viktor fedőnéven beépített ügynökként szolgálta ki a hatalmi rendszert. Adózzunk a már elhunyt művésznek a Kukori & Kotkoda főcímdalával:

Meglepő, de melegszik – időjárás a héten. Ezen a héten visszatér a kellemes, kora őszi meleg, s a hét második felében, pláne a déli országrészben már a 25 fok körüli délutáni csúcshőmérséklet sem lesz ritka. Tovább...

false

Figyelmébe ajánljuk