Komoly bajban a magyar gazdaság, Orbán összehívta a vésztanácsot

  • narancs.hu
  • 2016. május 26.

Hírnarancs

Lázár János erkölcsi dilemmája, Soros a Tényekben, Brüsszel bosszút áll. Hírek.

Ha csütörtök, akkor kormányinfó,

ha kormányinfó, akkor Lázár sorozatban sorosozhat. De állj, ezúttal erkölcsi dilemma ütötte fel a fejét! Lázár János azon kezdett el morfondírozni, vajon mennyire jogos Soros Györgyöt támadni épp a Fidesznek, ha a párvezetők közül többen az ő pénzén tanultak külföldön, arról nem beszélve, hogy a párt is kapott támogatást a magyar származású milliárdostól. Erkölcsi dilemmákkal pedig pontosan tudjuk, hová kell fordulnia az embernek, ha történetesen Fidesz-vezető: Orbán Viktorhoz, aki ilyenkor elmond egy tízszavas zen koant, hogy minden pártvezető tisztán lásson. „Ha Soros úrnak kell a pénz, akkor minden fideszes fizesse vissza!” – mondta Orbán Lázárnak az Index tudósítása szerint, és Lázár azóta nyugodt. Ennyit az erkölcsi dilemmákról!

A közellenség

 

 

Gurított nagyot a Tények

Véletlen vagy nem, Soros-témában épp tegnap gurított nagyot a Tv2 Tények című műsora. Az új sorozat a Rejtőzködő milliárdosok címet viseli, és első részéből megtudhattuk, hogy „verte a feleségeit, fojtogatta a szeretőit Soros György milliárdos”. Minderről persze a ripost.hu újságírója nyilatkozott, mint szakértő. A Kökény-Szalai Vivien szerkesztette, tévéműsornak látszó basz még Soros György vagyonát is kiszámolta. A vagyon – fanfárok, dobpergés – nem több mint 23 millió dollár, tehát 6 milliárd forint. Hogy honnan szedték ezt az összeget a hírszerkesztők (vagyis azok, akiknek helyén korábban hírszerkesztők dolgoztak), nem tudjuk.

Kötelezettségszegési eljárást indít

Magyarország ellen Brüsszel az EU diszkriminációellenes szabályozásának megsértése miatt. A bizottsági összefoglaló szerint Brüsszel elsősorban a köznevelési törvénymódosítást kifogásolta, ami lényegében felhatalmazást ad a roma gyerekek elkülönített oktatására, írja a 444. Ezért kérik a magyar kormányt, alakítsák át az ország törvényeit, hogy ne történhessen olyan, hogy a roma gyerekek látványosan felülreprezentáltak a mentálisan sérült gyerekek számára fenntartott iskolákban. Az Emmi reakcióját nem vádolhatjuk kreativitással, a minisztérium szerint ugyanis Brüsszel így áll bosszút amiatt, hogy a kormány nem támogatja a kvótarendszert.

Orbán Viktornak megrebbent a szempillája,

amikor meglátta a vonatkozó táblázatokon, hogy a magyar gazdaság belassult egy kicsit, és negyedéves alapon csökkent a GDP. A miniszterelnök egy sóhaj után a problémát orvosolandó válságstábért és gazdaságélénkítő csomagért kiáltott. A Figyelő értesülése szerint az élénkítő csomag kidolgozása élénken folyik, ezt Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár is megerősítette, írja az Index.

Kende kiszáll

false

Alig pár hónappal kinevezése után Kende János operatőr kiszállt az MMA-tagokkal feldúsított Nemzeti Kulturális Alap filmművészeti kollégiumából, írja a Librarius. Lemondó leveléből úgy látszik, hogy az NKA nem adott neki pontos tájékoztatást arról, hogy mi is lesz a feladata. Majd amikor kinevezése után szembesült a kollégium éves keretösszegeivel, rögvest be is nyújtotta lemondását, mert a pénz „körülbelül 4 játékfilm reklámköltségvetésével egyenlő”.  A kérdés: vajon miért csak Kende János tett így?

Figyelmébe ajánljuk