Kubatov Gábor, a tettek embere

  • narancs.hu
  • 2016. június 19.

Hírnarancs

Magyarország immár második alkalommal nyerte meg az Európa-bajnokságot.

Eb-győzelem 2.0

Ha kedden Ausztria ellen fergeteges, történelmi, korszakos győzelmet aratott labdarúgó-válogatottunk, akkor a szombati ikszre egyszerűen elfogynak a jelzők. A még fergetegesebb, még történelmibb és még korszakosabb döntetlenről itt és itt írtunk, úgyhogy most csupán annyit jegyeznénk meg, hogy spontán népünnepélyben máris legyőztük az egész világot. Nyerje meg bárki is az Eb-t, kizárt dolognak tartjuk, hogy szurkolók – leszámítva a magyarokat – akkora ünneplést tudjanak produkálni, mint amekkorát honfitársaink rendeztek tegnap Budapesten.

false

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán




Zseniális időzítés

Az MSZP szombaton – épp a meccs idején – juttatta el az MTI-hez az alábbi közleményt: „A Fidesz az elmúlt 6 évben több mint 30 új adót vezetett be, illetve emelt meg. Eltörölték a minimálbér adómentességét, elvették a korkedvezményes nyugdíjakat, tudatosan gyengítették a forintot, drágítva ezzel a devizahiteleket, ellopták az emberek magán-nyugdíjpénztári megtakarításait, miközben a fideszes politikusok milliárdos vagyonokat halmoztak fel. A valóság az, hogy van elég pénz fizetésemelésre, de amíg a Fidesz van hatalmon, ez nem jut el az emberekhez. Az MSZP azért fogja leváltani a Fideszt, hogy megszűnjenek a lopások és az esztelen pazarlások. A Fidesz leváltása után mindenki, aki dolgozik, tisztességes fizetést fog kapni, amiből el tudja majd tartani magát és a családját.”
Ez most komoly?

Éjszakázzon Ön is a Kossuth téren!

„Meglepetésekkel és pénzgyűjtéssel készül a júliusi elsejei 12 órás gigademonstrációra Sándor Mária a társaival” – írja a Népszabadság, hozzátéve, hogy a fekete ruhás ápolónő azért szervez rendezvényt, mert elégedetlen az alig egy hete bejelentett béremeléssel. A demonstráció délután 6-kor kezdődik a Kossuth téren, és a színpadon nem politikusok vagy hivatásos szónokok beszélnek majd, hanem a betegek és a rokkantak képviselői. „A megmozduláshoz sok művész is csatlakozott, de volt olyan, aki azt mondta: jönne, ám saját egzisztenciája védelmében mégsem teheti” – közölte Sándor Mária. Több ezer embert várnak, és ígérik, hogy este hattól másnap reggel hatig senki sem fog unatkozni.

false

 

Fotó: Németh Dániel



Orbán Viktor apróhirdetést adott fel

„A magyar kormány Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentet meg hétfőn a brit sajtóban” – erősítette meg Kovács Zoltán kormányszóvivő az erről szóló német sajtóértesüléseket vasárnap az MTI-nek. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a brit újságolvasók – Orbán Viktor aláírásával – ezt olvashatják kedvenc lapjukban: „A döntés a tietek, de Magyarország büszke arra, hogy veletek együtt az Európai Unió tagja lehet”. A szokatlan eljárásról itt írtunk.

Kubatov, a néma levente

Az életre a statisztika a legjobb gyógyszer. A Népszabadság a parlamenti szószátyárokat és némákat gyűjtötte csokorba, s vannak egészen döbbenetes adatok is. Semjén Zsolt annak ellenére, hogy miniszterelnök-helyettes és KDNP-elnök, az elmúlt fél évben meg se mukkant, ellenben Rétvári Bence (szintén KDNP) 737 felszólalása összesen több mint 40 órán át tartott. A legnagyobb alakítás azonban mégiscsak Kubatov Gábor nevéhez fűződik, akinek utoljára – még ellenzéki képviselőként – 2007-ben akadt mondanivalója. Azóta néma csend. Persze nincs ebben semmi különös, a napnál is világosabb, hogy Kubatov a tettek embere.

false

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás



Figyelmébe ajánljuk