Lehallgatták és megfigyelték a szocialista képviselőt, a törvényi tiltás ellenére is kinevezték a fideszest

  • narancs.hu
  • 2015. február 4.

Hírnarancs

Ez a nap is arról szólt, hogy a kormánypártok nagyjából úgy viszonyulnak a törvényekhez és az igazságszolgáltatáshoz, mint egy decens maffiózó.

Nomen est omen?

Akár nyolc évet is kaphat Hiszékeny Dezső szocialista politikus, aki állítja: az ügyészség eljárása koncepciós és provokatív, előre megírt forgatókönyv alapján alakulnak az események. Lehallgatták a telefonját, az irodáját, és személyesen is megfigyelték – volt olyan, hogy egyszerre hatan. Ízelítő itt, részletek a holnapi Narancsban.

Sertésprogram

Jobbra Horváth istván sertésügyi biztos

Jobbra Horváth István sertésügyi biztos

Fotó: MTI

Meggyűlt a baja a törvénnyel egy fideszes képviselőnek is, bár ő leginkább busás fizetésre számíthat börtön helyett. Emlékeznek még arra a hírre, hogy egy fideszes csóka mint „sertésprogramért felelős miniszteri biztos” intézkedett, pedig senki sem nevezte ki? Nos, kiderült, hogy mégis kinevezték egy idő után, igaz, a hvg.hu cikke szerint törvénytelenül.

Sertéstelep

De ha már disznók: rég hallottunk Mészáros Lőrincről. Ha jól emlékszünk, már vagy egy hete nem tett rossz fát a tűzre a felcsúti polgármester. Most viszont újra száguld: kacsalábon forgó sertéstelepet épít a saját lábán álló vállalkozó. Az esetet feltáró munkatársunk még egy bűnjelszerű kolbászt is lefotózott az olvasó nagyobb örömére, tessék tekinteni megfele mai cikkünkben.

Egy korábbi sertéstelep átadása

Egy korábbi sertéstelep átadása

Fotó: MTI

Vírus

Bár mi lennénk olyan biztonságban, mint Mészáros uram disznai! De nem: az Országos Epidemiológiai Központ kihirdette, hogy országos influenzajárvány van.

Telepesek

Még egy nyomós érv, hogy senki ne jöjjön Magyarországra. A másik nyomós érv a kormánypártok egyre izzóbb gyűlöletkampánya a bevándorlók ellen. Rogán ma már a megélhetési bevándorlók ellen hirdetett harcot. A Fidesz hamarosan parlamenti vitanapon folytatja a populista szarkeverést.

Forever alone

Navracsics Tibor arról beszélt Brüsszelben, hogy nagyon egyedül érezte magát a Fideszben, mert ő gondolkodott. Például most is csupa színigaz, bölcs dolgot gondolt a biztos úr, amely gondolatokról a Heti Válasz tudósított objektíven.

Mint az ujjam

Mint az ujjam

Fotó: MTI

És a végére valami jó

Ma kihirdették az Aegon Művészeti Díj shortlistjét, ezekből válogat majd a titkos zsűri. Érdekes megnézni a tíz kiválasztott könyvet kiadók szerint. Péterfy Gergely Kitömött barbár (Kalligram) és Térey János Átkelés Budapesten (Libri) című könyvei mellett nyolc Magvető-kiadvány szerepel a listán, az alábbi szerzőktől: Dragomán György, Esterházy Péter, Havasréti József, Kiss Tibor Noé, Szijj Ferenc, Szilasi László, Tóth Krisztina és Závada Pál. Mutassuk meg?

false

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.