Rogán a kerítést félti, Kőbánya-Kispestre hamarosan bevonulnak az oroszok

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 7.

Hírnarancs

Még fel sem épült, máris átvágták a NATO-akadályt Ásotthalomnál a menekültek, Rogán Antal egyből törvényt módosítana. Harminc évre titkosították a Szita Bence-ügy iratait, Hende Csaba viszont az ingatlanértékesítési koncepcióra vár. Forró péntek, szomorú hírek.

Törd a kerítést!

A migránsok átvágták éjszaka Ásotthalom térségében a magyar–szerb határon épülő kerítést – számolt be az esetről az M1 déli híradója. Az információk szerint tizennyolcan próbálták meg így átlépni a határt, a rendőrség mindannyiukat elfogta.

Nem tudjuk, van-e összefüggés, de Rogán Antal közölte az MTI-vel, hogy a Fidesz-frakció törvényjavaslatot nyújt be, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa bűncselekménnyé a határzár megrongálását. A frakcióvezető kijelentette: a Fidesz-frakció szerint azokat az embereket, akik megrongálják az ideiglenes műszaki határzárat, példásan meg kell büntetni, mert az a magyar állam tulajdona. „Nem elég, hogy az illegális bevándorlók törvénytelenül lépik át az ország határát, de ráadásul még a magyar állam tulajdonában is kárt tesznek.”

E szavak hallatán felmerül, nem inkább óvodában kéne dolgoznia Rogán Antalnak? Mindenesetre addig hallgassák meg a következő dalt, amíg nem számít bűncselekményre való felbujtásnak!

Ferenc pápa: „Ez erőszak, ezt gyilkosságnak nevezik!”

Ugyanekkor az MTI arról tudósított Vatikánvárosból, hogy „Ferenc pápa a világ válságövezeteiről beszélve megemlékezett a tengeren menekülő emberekről. Közülük a Mianmarból menekülő rohingja kisebbség tagjait említette meg, akiket májusban az emberkereskedők magukra hagytak Indonézia partjainál a nyílt tengeren, és eddig egyetlen ázsiai ország sem kívánta őket befogadni. Az egyházfő úgy fogalmazott, hogy ezeknek a menekülteknek a visszautasítása háborúval ér fel, „ez erőszak, ezt gyilkosságnak nevezik”.

Ördögűzés miatt titkosítottak?

„A Kaposvári Törvényszék elnöke – személyiségi és kegyeleti okokra hivatkozva – úgy határozott: harminc évig nem lehet betekinteni a Szita Bence-gyilkosság aktáiba” – írja a Bors, habár általános gyakorlat, hogy a jogerős bírósági ítélettel lezárt bűnügyek aktáiba – kutatási céllal – betekintést nyerhet, aki tanulmányozni kívánja az adott esetet. A bulvárlap szerint az ügy egyik fontos mellékszereplőjének a személye indokolja a „diszkréciót”. „Ez a szereplő nem más, mint (a tárgyalás előtt öngyilkosságot elkövető) V. Andrea, aki a Bencét meggyilkoltató Polcz Erikát összeismertette a gyilkossal, Kertész Józseffel, valamint azt tanácsolta Polcznak, hogy vigye hozzá Bencét ördögűzésre. V. Andrea egy független egyház tagja volt, aki állítólag sok befolyásos embert ismert Kaposváron.” Egy független jogász véleménye szerint többnyire állambiztonsági okokra hivatkozva titkosítanak ügyeket. Dr. Hortobágyi Tibor a Borsnak elmondta, mivel a a közvélemény gyakorlatilag minden részletét ismeri a gyilkosságnak, igen furcsa a kutathatóság kizárása.

Ruszkik, ide!

Pár órája érkezett a BKV közleménye szerkesztőségünkbe, mely szerint „2015. augusztus 7-én Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Andrejev Andrej Anatoljevics, a Metrowagonmash Nyrt. vezérigazgatója aláírták az M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést”, méghozzáa lehető leghamarabb”. Persze, értjük a kapkodást, meg hogy azért volt szükség erre, hogyaz utazóközönség számára rendkívüli fontossággal bíró projekt rövid időn belül megkezdődhessen”, mégis úgy gondoljuk, ennyire azért nem kellene örülni annak, hogy évtizedes járműveket újítanak föl orosz barátaink sok-sok milliárdért.

false

 

Hende egy kicsit keménykedett

„Hiába nyert a honvédelmi minisztérium pályázatán egy értékes, másfél hektáros budai telket a Várkert Bazár felújítójának cége, Hende Csaba honvédelmi miniszter úgy döntött, hogy mégsem értékesítik az ingatlant” – írja a Blikk, amiből persze csak a naivak gondolhatják, hogy a honvédelmi miniszter Orbán Viktorral váltott pengét. Mert az ugyan kétségtelen, hogy a Várkert Bazár felújítója az a Paár István, aki „nem sokkal korábban kivásárolta Orbán Viktor miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt a közbeszerzéseken milliárdokat hasító Elios Zrt.-ből”, ám talán mégsem a család barátjáról van szó. Különben meg a cikkből nem az derül ki, hogy Hende ajtót mutatott, hanem az, hogy „az új kormányzati vagyongazdálkodási koncepció elfogadásáig nem kerülhet sor feleslegessé nyilvánított, állami tulajdonú ingatlanok értékesítésére, a honvédelmi miniszter azt a döntést hozta, hogy a tárca a nyertes pályázóval ne kössön adásvételi szerződést”.  És mi lesz azután, ha megszületik a koncepció? Tudja fene! Mindenesetre azon se lepődnénk meg, ha olcsóbban adnák el azt a bizonyos telket…

Figyelmébe ajánljuk