Előre kurvák, gengszterek! – Jelentés a hazai sztárvilágból

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 9.

Hírnarancs

A Magyar Nemzet rátolná a Fideszt a komcsilibcsigecikre, ál-Orbán Viktort találtak, Gerendai Károly nem sír, szerény Gérard-ra rájár a rúd, Földes László faképnél hagyta a falusiakat.

A Magyar Nemzet Schiffer András segítségére siet

Tisztakezű Schiffer András, a nagy purifikátor immár a jubileumi kilencedik alkalommal terjeszti az Országgyűlés elé, hogy tárják ugyan már fel az állambiztonság múltját, s derüljön ki, hogy ki volt spicli, vamzer és tégla, egyszer és mindenkorra. Nem is a majsztrókánk kicsinyt (úgy negyed évszázaddal) megkésett igyekezete a komikus ebben a történetben igazán. Hanem az, ahogy a frissen demokratizált Magyar Nemzet nagy lendülettel mellé furakszik, s az igazságért kiált. Derüljön most már tényleg minden ki, azt a hétszázát. De nem hagyják, a rohadékok. Kik is? Nos, ezt írja a demokratikus napilap: „A kérdésben, úgy tűnik, csöndes egyetértés van a kormánypártok és a balliberális ellenzék között: a kommunista titkosszolgálat anyagainak nyilvánosság elé tárását meg kell akadályozni.” Ájjájjjáj! Azt mondjuk elég régóta tudjuk, hogy a laptulajdonosnak, bizonyos Simicska Laposnak az a becsípődése, hogy derék katonatársa, vagy szobatársa, vagy valamikori országos cimborája, bizonyos Orbán Viktor, nos, vamzer volt a katonaságnál. Mintha tényleg ez lenne a legnagyobb baja a felcsúti cserefocistának… Nézzünk bele mélyen a magyar politikai élet fenekébe: mi lenne, ha egy emeszpésről kiderülne, hogy spionkodott? Semmi. Mi lenne, hogyha kiderülne, hogy tíz főfideszes köpött? Ugyanaz. Ezzel együtt nem felnyomni a spicliket, gyalázat. Huszonöt év után ezen rugózni: khm, politikai eszköztelenség (más szóval tehetségtelenség).

false

 

Kézre került Orbán Viktor Facebook-huszárja

A vs.hu megtalálta az arcot, aki viszonylag tisztességes fizuért Orbán Viktor Facebook-oldalára a sorozatos hülyeségeket posztolja. Megtalálták, s mindjárt írtak is hozzá egy panegíriszt, ami végső soron érthető, de a köz nincsen sokkal beljebb általa, valljuk ezt be. Azért érdekes, nemde? Ilyen nyári szar.

Gerendai Károly büszke az állami cuclira

Nyakunkon a Sziget Fesztivál, a szokásos utakat mind lezárták, Gerendai elkezdett interjúkat adni. A Népszabó például azt forszírozza, hogy mennyi állami lé van a muriban. 50 milla – így Gerendai. De ez csak a költségvetésük alig több mint egy szem százaléka, teszi hozzá. A Népszabi nem enged, akkor miért kellett felvenni? Mert van mire költeni. Szevasztok. Ennyi volt az állami pénz története. A szerfelett érdekes beszélgetésből még az is kiderül (breaking, mondják kulturáltabb helyeken), hogy Gerendai bizakodó.

Gérard Depardieu Joszif Kobzon sorsában osztozik

Szegény Gérard Depardieu! Bő egy hónapon belül már másodszor tiltják ki Ukrajnából. Márpedig akit kétszer kitiltanak, az jobb, ha vigyáz, mert a harmadik kitiltás után már nincs kecmec, hozzák a szőrös bunkót. A szőrös bunkóról következő hírünkben is lesz szó. Miként énekesekről is, hiszen a nagy Gérard-t most az orosz énekesek összevont listáján tiltotta ki Ukrajna. Ilyen arcok társaságában, mint Joszif Kobzon. A BBC nyomán a Népszabber azt is vágja, hogy Gérard első kitiltása 5 évre szól. Hát húzd meg magad, nagy Gérard! Azt az öt évet guggolva is kibírod.

false

 

Földes László kevesellette a gázsit vidéken

Földes László, Kossuth-díjas énekes elvállalt egy vidéki fellépést. A 417 lakosú, Zala megyei Milejszegen avatták éppen a költészet csarnokát, ami ránézésre kétségkívül nem egy sportcsarnok, de a dolog végül a sikeres énekes nélkül zajlott, mert anyagi természetű vitája támadt a szervezővel. A Zalai Hírlap szépen utánajárt a dolognak, megírták a szervező bánatát és a fővárosi művész panaszait is – az döntse el, hogy kinek van igaza, akinek kedve van hozzá. Nekünk a dalköltő pár sora tetszett meg, aki eszerint nem csak a hangok világában és a világlírában, de az episztolafaragásban is nagyon otthon van. Figyeljék: „Évtizedek óta számtalan helyen játszottam és játszani is fogok ingyen. A tököli, a szombathelyi, győri börtönben, templomokban, kápolnák felújításáért, árva gyerekek javára stb… Ezek többsége nekem került pénzbe…” Na, valami ilyesmiről beszéltünk a minap itt.

Neked ajánljuk