Turisztikai birodalmának bővítésébe kezd Mészáros Lőrinc, felkészül a nemzeti hotelbiznisz

  • narancs.hu
  • 2016. július 24.

Hírnarancs

Orbán Viktor Tusványoson mondott nagyokat a hétvégén. A müncheni ámokfutó nem köthető az Iszlám Államhoz. Utolsó kört téve kivonult az Uber Magyarországról. Nemzeti Panteon a Gellérthegyen, letelepedési kötvények szerzése gyorsított eljárással, amerikai elnökválasztás. Hétvégi hírek.

A norvég tömeggyilkos, Breivik volt a müncheni ámokfutó példaképe

false

 

Fotó: MTI

Münchenben született az a 18 éves iráni származású diák és semmi köze nem volt a dzsihádhoz, aki pénteken vérfürdőt rendezett a német bevásárlóközpontban. A fiatal férfi semmilyen szálon nem kötődött az Iszlám Államhoz, tettének a menekültválsághoz sincs köze, hosszú ideje érdekelték az iskolai mészárlásokról és fegyveres ámokfutásokról szóló könyvek, írások. Thomas de Maizière német belügyminiszter szerint mindez megerősítette az összefüggést a fiú tette és a norvégiai Utøya szigetén 77 embert meggyilkoló Anders Behring Breivik között. A szélsőjobboldali nézeteket valló Breivik 2011. július 22-én kezdett ámokfutásba, a müncheni fiú pedig a tömegmészárlás ötödik évfordulójának napján vitte végbe tettét.

A müncheni mészárlásban 9-en vesztették életüket – köztük egy 15 éves magyar fiú – és 27-en megsebesültek, az ámokfutás végén az elkövető öngyilkos lett.

*

A legfrissebb hírek szerint a németországi Reutlingenben egy állítólag szír menekült machetével támadt járókelőkre, egy nő meghalt, többen megsebesültek. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az esetről.

Imigyen szóla Orbán Viktor. Már megint

false

 

Fotó: MTI

Orbán Tusványoson eltemette a nyugati világot. Az európai világ megbukott, Brüsszelnek leáldozott, gazdasági elit- és demokráciaválság van, a félelem pedig napról napra nő – olvasható az Index részletekbe menő cikkében. A magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszédében szokásához híven keményen osztotta az észt. Orbán Viktor megint nekiment az EU-s vezetőknek, a nyugat-európai berendezkedésnek, de nem volt rest állást foglalni az amerikai elnökválasztás kapcsán sem, elsőként állt be Donald Trump mögé. Az egyre unalmasabb tusványosi Orbán szereplésről itt ír a Villámnarancs röviden, amelyből egyébként (persze) az is kiderült, hogy Európában Magyarországnál demokratikusabb ország még Nyugaton sincs, a fiatalok számára pedig páratlan perspektívát nyújt e vidék, hála a megfelelő kormányzásnak.

Ideje letelepedni: Magyarország a lehető világok legjobbika

„Már fél évet sem kell várnia annak a külföldinek, aki letelepedési államkötvényt vesz, mert júliustól automatikusan jár a letelepedési engedély. Az Orbán-kormány eközben közpénzmilliárdokkal támogatja az offshore cégeket” – tudatta olvasóival a Magyar Nemzet. Ennyit Európa védőbástyájáról, olvasható a Villámnarancsban.

Mert megteheti

Kiemelt üdülőövezetekben és kastélyparkokban is bővíti turisztikai birodalmát a felcsúti polgármester – a hvg.hu információi szerint –, aki előszeretettel szerez be felszámolás alatt álló szállodákat. A legújabb falatok a Hunguest-hotelek.

Magyar Panteon a Gellérthegyen?

false

„A kormány meg kívánja valósítani a felcsúti aréna építészeti megálmodója, a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre gellérthegyi terveit. Az ő elképzelései szerint Magyar Panteont kellene létesíteni a város szirtfokán, a Citadella falazatán kívüli körsétányon pedig Hungarikum utcát létesíteni” – írta a Népszava a kormány által a Citadellára kiírt ötletpályázat nyomán. Csak találgatni lehet, most épp milyen tervei vannak a kormánynak – így tesz a Villámnarancs is –, amelyek között Makovecz Imre egykori víziói is bőven helyet kaphatnak, de vannak más hasonló remek ötletelők is.

Szia, Uber

Vasárnap délben az Uber Magyarország befejezte működését, a közösségi személyszállító cég felfüggesztette szolgáltatását – írta a 444.hu. A döntést július 13-án jelentette be a vállalat helyi képviselete – nem sokkal azután, hogy az Országgyűlés elfogadta azt a törvénytervezetet, amely korlátozza működési lehetőségeit. Két évig volt Uber Magyarországon, azóta taxis szervezetek folyamatosan tiltakoztak a közösségi szolgáltatás ellen.

Együtt Trump ellen

false

 

Tim Kaine szenátort választotta alelnökjelöltjének Hillary Clinton. Az 58 éves katolikus politikust tartották a legesélyesebbnek, aki korábban Virginia kormányzója és Richmond polgármestere volt. Járatos a külkapcsolatokban, a hadügyekben, és híres arról, hogy republikánus pártiakkal is együtt tud dolgozni. Mérsékelt, kiegyensúlyozott politikusként tartják számon, és – jegyzi meg a Reuters brit hírügynökség – ez a kiszámíthatóság jól ellenpontozhatja a Republikánus Párt sokszor kiszámíthatatlan elnökjelöltjét, Donald Trumpot, aki Mike Pence-t, Indiana állam kormányzóját emelte maga mellé alelnökjelöltnek – közölte az MTI.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.