92 évesen visszavonul Rupert Murdoch, fia veszi át a médiabirodalmat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. szeptember 21.

Interaktív

A továbbiakban Lachlan Murdoch irányítja a Fox Corporation és News Corporation médiavállalatokat. 

A 92 éves Rupert Murdoch a fiának, Lachlan Murdochnak engedi át a Fox Corporation és News Corporation irányítását – közölte csütörtökön a két amerikai médiavállalat.

A tájékoztatás szerint Rupert Murdoch november közepétől "visszavonult vezérigazgató" státusszal rendelkezik majd, míg az üzleti tevékenységet fiának adja át.

A Fox Corporation csoportjához tartozik egyebek között a konzervatív Fox News amerikai televízió, míg a News Corporation alá például olyan lapok, mint a The Wall Street Journal, vagy a The New York Post.

Az 1931-ben született Rupert Murdoch 22 évesen kezdte meg globális médiabirodalmának építését hazájában, Ausztráliában az egyik helyi lapnál. Később övé lett a The Sun brit bulvárlap is. Médiabirodalmát az 1970-es években terjesztette ki az Egyesült Államokra. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.