Meghalt Szentkirályi Balázs, a G7 alapító újságírója

  • narancs.hu
  • 2023. december 19.

Interaktív

Hosszú betegség után hunyt el hétfőn.

Hosszú betegség után hétfőn elhunyt Szentkirályi Balázs újságíró, a G7 gazdasági lap alapítója, vezérigazgatója.

„Jobb hellyé akarta tenni az országot, meg kicsit a világot is, és a G7-tel is ez volt a célja”

– írja a G7 Szentkirályi Balázsról közölt visszaemlékezésében, hozzátéve: „Nélküle nem is lenne G7, hiszen Kasnyik Márton főszerkesztővel együtt alapítója volt, és betegsége kiderüléséig vezérigazgatójaként dolgozott. Sajnos ennek már több mint két éve, de amilyen ma a G7, az nagyon jelentős részben még mindig az ő keze nyomát viseli.”

A Média1 idén márciusban írta meg, hogy Szentkirályi Balázs betegsége miatt hosszabb szabadságra ment és távozott a lap vezérigazgatói székéből. Helyét Neizer Anita újságíró vette át, a G7 társtulajdonosaként azonban közel maradt a szerkesztőséghez.

A Telex felidézte, Szentkirályi Balázs nemzetközi kommunikáció-irodalom szakos diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg. Újságírói pályafutását a 2000-es évek első felében a Magyar Televízióban és a Klubrádióban kezdte, később az Index gazdasági rovatvezetője volt. 2010-ben Junior Prima díjat, 2013-ban az év gazdasági újságírójának járó Tarnói Gizella-emlékdíjat nyert.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.