Törölték a Pesti Srácok YouTube-csatornáját

  • narancs.hu
  • 2023. március 24.

Interaktív

Figyelmeztették őket egyszer, kétszer, majd a csatorna teljes tartalma eltűnt.

Törölték a Pesti Srácok csatornáját, a PS TV-t a YouTube-ról – írjaMedia1 a kormánypárti lapra hivatkozva.

Media1 azt írja, hogy a YouTube Jeszenszky Zsolt műsorának két adása miatt adott először, majd másodjára is figyelmeztetést a PS TV-nek. Arról sem a lap, sem a Pesti Srácok nem ír, emiatt törölte-e a YouTube végül a csatorna teljes tartalmát.

A csatornának állítólag több mint 54 ezer feliratkozója volt a Social Blade adatai szerint, megtekintéseik pedig napi 70 ezer körül mozogtak – de volt olyan nap az elmúlt két hétben, amikor 240 ezer megtekintést produkált a csatorna.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Pesti Srácok fittyet hányt a YouTube szabályaira: 2020 elején azért törölték kétszer is a kormánypárti lap videócsatornáját, mert illusztrációként felhasználtak egy filmrészletet egy pedofil pornófilmből.

PS TV még tavaly ősszel fogott komolyabb tartalomgyártásba, miután a 2022 nyarán megszűnt Pesti TV, és több műsorkészítője a PS TV-nél folytatta a műsorkészítést. Ezen a csatornán mutatott be például egy vlogger egy szíriai videót úgy, mintha az Ukrajnában készült volna. 

A YouTube állásfoglalása

Cikkünk megjelenése után a vállalat az alábbiakat közölte a lapunkkal. 

„Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában.

Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk