rés a présen

Valódi kérdésekre valódi válaszokat

Krizsó Szilvia műsorvezető, riporter

  • rés a présen
  • 2017. szeptember 17.

Interaktív

rés a présen: Szeptembertől indul az Átriumban a Krizshow. Mit kell tudni róla?

Krizsó Szilvia: A Krizshow színpadra álmodott szórakoztató talkshow, amelynél mind a talk, mind a show hangsúlyos. Ismert és elismert művészeket, írókat hívok meg, akik valódi kérdésekre valódi válaszokat adnak, ezen túl viszont a szó jó értelmében produkálják magukat, olyan oldalukat megmutatva, amit a nagyközönség egyáltalán nem vagy csak kevéssé ismer. Vannak meglepetésvendégek is, akik szintén ismert és népszerű emberek, és akik mindig hozzátesznek valamit a fő vendégről alkotott képhez. Eddig közel 150 ember fordult meg nálam, mert ez már a 6. évadom. Korábban Libikóka volt a neve, tavaly lett Krizshow és került az ATV kép­ernyőjére. Hozzá kell tennem, hogy a tévé nem adja vissza teljesen azt az oldott, meghitt hangulatot, amit a színházi nézők átélnek, mert a testközelség és a folyamatos interakciók nagyon egyedivé teszik a légkört.

rap: Miért az Átrium Film-Színház lett a helyszín?

KSZ: A színpad elég nagy és korszerű, a nézőtér kényelmes, a vezetés pedig szinte a magáénak érzi a műsort; nagyon sokat segítenek minden téren. Az előtérben ráadásul van lehetőség az előadás utáni, dínomdánommal fűszerezett közönségtalálkozókra, beszélgetésekre, így a nézők még közelebb kerülhetnek kedvenceikhez.

rap: Mikor kerül sor az első fordulóra?

KSZ: Szeptember 8-án Kern András és Sváby András jön el. Kern örök szerelmem. Óriási színésznek tartom, és emberileg is nagyon kedvelem. Abban maradtunk, hogy humorán kívül az írói vénáját is megcsillogtatja majd. Sváby elhozza magával a kutyáját, Karcsikát, aki közösségi sztárrá vált. Később lesznek más ATV-s műsorvezetők is, mert szeretnék kedvezni a csatorna nézői­nek is, akik egyre nagyobb számban nézik a műsort.

rap: Kik lesznek az évad további vendégei?

KSZ: Szeptember 17-én Grecsó Krisztián és Jordán Tamás. Mindketten mutatnak majd olyat, ami nem az ő műfajuk. Október 5-én Lovasi András és Vujity Tvrtko jön, akik koncerthangulatot varázsolnak a színpadra. Október 21-re Bereczki Zoltánt és Demcsák Zsuzsát hívtam, akik szintén rendhagyó produkcióval készülnek. Novembertől havi egy Krizshow lesz a színházban, a pontos időpontot és a vendégek névsorát még nem tudom megosztani. A Krizshow Krizsó Szilviával Facebook-oldalamra folyamatosan kiteszem az információkat.

rap: Hol találkozhatunk még veled ősztől nyilvánosan?

KSZ: Szeptemberben, az Átrium programjához csatlakozva, ott leszek a Pozsonyi Pikniken az előző műsoraim ismétlésével, majd október 19-től az új szériával az ATV képernyőjén is. Novemberben, ha minden igaz, megjelenik a Krizshow előző évada könyvben, benne: Alföldi Róbert, Stohl András, Mautner Zsófi, Nyáry Krisztián, Kovács Patrícia, Havas Henrik, Scherer Péter. Ősztől tényleg nagyüzem lesz, mert lassan betelik a naptáram a céges tréningekkel, coachingokkal, jótékonysági és egyéb rendezvényekkel.

rap: Hosszú távú tervek?

KSZ: Folyamatosan vannak ötleteim, de nem mindegyiket valósítom meg különböző okok miatt. Egyre kevésbé hiszek a hosszú távú tervekben, mert a technológiai fejlődés miatt olyan sebességgel változik körülöttünk minden, hogy kiszámíthatatlan, mit hoz a holnap. A jelenre és a közeljövőre koncentrálok, meg arra, hogy sokat legyek együtt a családommal, legfőképpen a kislányommal, mert azt gondolom, az ő jövőjét leginkább az a szeretet, törődés és odafigyelés határozza meg, amit most kap tőlünk útravalóul.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.