118 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 1.

Katasztrófa

Elhunyt egy 74 éves férfi beteg.

118 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6257 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 74 éves idős beteg, az elhunytak száma így 616 főre emelkedett.

3821-en már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma jelenleg 1820 fő. 96 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Magyarországon mától szigorodnak ismét a külföldről való beutazás feltétételei: alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Ezalól ugyanakkor vannak kivételek, így például a visegrádi országokból érkező külföldiek: Szijjártó Péter külügyminiszter hétfő este azt jelentette be, hogy a magyarországi szállásukat korábban lefoglaló csehek, lengyelek és szlovákok egy - öt napnál nem régebbi - negatív teszttel bejöhetnek hozzánk, míg a visegrádi országokban korábban szállást foglaló magyaroknak is elég lesz egy negatív teszt a hazaérkezést követően.

Neked ajánljuk