Koronavírusos három tanár egy óbudai iskolában

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 1.

Katasztrófa

A velük kapcsolatba került tanárokat letesztelik, az iskolában fertőtlenítenek.

Három pedagógusnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában - írja az Ittlakunk.hu az iskolában tanuló diákok szüleinek írt levél alapján.

Az intézmény hivatalos információt még nem közölt, de az oldal közzétette a szülőknek írt levelet, amelyben az igazgató arról tájékoztatta őket, hogy az idei tanévet nem tudják a szokásos módon elkezdeni, mert az intézmény angol anyanyelvű tanárai közül hárman koronavírussal fertőzöttek.

Az igazgató arra is kitért, hogy a többi tanárok között is vannak olyanok, mintegy 30-an, akik részt vettek velük közös programon, így közeli kapcsolatba kerültek velük.

Bár az igazgató levele szerint egyelőre mindenki tünetmentes, külön kérvényezték a tesztelést, ez elvileg a héten megtörténik, a tankerület pedig ózonos fertőtlenítést rendelt el az intézményben, amely jelenleg is zajlik, utána az iskola nyitva áll majd a gyerekek előtt, de a szülők dönthetnek arról, hogy elengedik-e a őket az iskolába.

A 24.hu-nak az iskola részéről megerősítették a levél tartalmát.

Figyelmébe ajánljuk