Ausztriában lavina sodort el több embert

Katasztrófa

Szerencsére mindenki élve úszta meg a szerencsétlenséget. 

Több embert temetett maga alá lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, eddigi értesülések szerint ketten megsérültek. Christian Gantner, Vorarlberg tartomány biztonsági miniszterének esti közlése szerint egyelőre nem érkezett bejelentés eltűnt személyekről a hatóságokhoz.

Korábban egy síelő videófelvétele alapján azt feltételezték, hogy tíz embert sodort el a hótömeg. Legfrissebb értesülések szerint a felvételen látható emberek közül hatan sértetlenül megúszták a szerencsétlenséget. Egy embert sikerült élve, de sérülten kimenteni a hótömegek alól, őt az innsbrucki kórházba szállították légi úton. Egy másik személynek önerőből sikerült kiszabadulni a hó alól és eljutni Bludenz városának klinikájára.

Mindeközben kutató-mentő műveletet indítottak helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával. Értesülések szerint száznál is többen vesznek részt a mentésben. A lavina délután három óra magasságában zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk