22-en égtek benn egy illegális szibériai idősotthonban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 24.

Katasztrófa

Ugyanabban a városban, Kemerovóban 2018-ban 64-en haltak meg, amikor egy bevásárlóközpont gyulladt ki.

Tűz pusztított egy idősotthonban Oroszország szibériai régiójában, 22 ember meghalt a nyomozó hatóságok szombati tájékoztatása szerint.

A tüzet a kora reggeli órákra már eloltották, és addigra a mentők is befejezték a romok átvizsgálását – közölte az orosz állami média és a mentőszolgálat.

A tűz teljesen kiégette a Moszkvától 3600 kilométerre keletre fekvő Kemerovo városban idősek otthonaként üzemelő, de akként nem regisztrált épület második emeletét. 

A Novaja Gazeta videofelvételén egy konténerekből álló épület körül dolgoznak a tűzoltók. 

Oroszországban számos idősek otthonaként funkcionáló ingatlan regisztráció nélkül működik, és így mint magánterület nincs kitéve hatósági ellenőrzéseknek. A RIA orosz hírügynökség a városi hatóságokra hivatkozva közölte, hogy feltehetően a tűzvédelmi előírások megsértése okozhatta a péntek esti katasztrófát.

 
A Moszkvától 3600 kilométerre keletre fekvő szibériai Kemerovo városban 2022. december 24-én. Az éjszakai tűzesetben legkevesebb 22 ember vesztette életét. Fotó: MTI/AP/Orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma
 

Kemerovóban pusztított az utóbbi idők egyik leghalálosabb oroszországi tűzesete is: a Téli cseresznye nevű bevásárlóközpont felső szintjein kitört tűz 2018-ban 64 ember halálát okozta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk