Eddig 46 igazolt fertőzött egészségügyi dolgozó van a tatabányai kórházban

  • narancs.hu
  • 2020. május 7.

Katasztrófa

Minden nap tesztelnek, amint újra lesz elég egészséges munkatárs, kinyitnak.

„Napi adatok szerint kilencvenhét munkatársunk esett ki a munkából, teszteredményünkre még várunk. Negyvenhat igazolt fertőzött kollégánk van, közülük egy kap kórházi kezelést, lélegeztetőgépen kórházi dolgozó nincs” – írja honlapján a tatabányai Szent Borbála kórház, ahol április végén kezdték meg az egészségügyi dolgozók tesztelését.

Mint írják, a sürgősségi, az intenzív osztály, sebészetek és műtő után tervszerűen naponta 300 főt szűrnek. Így mintegy öt nap alatt tudnak mindenkit tesztelni. A vizsgálatokat hétnaponta ismételik, a holnapi naptól pedig már az első mintavételben résztvevők tesztelése folytatódik.

A kórházban továbbra is szünetel az összes szakrendelés, és a fekvőbeteg osztályokon elrendelt zárlat is érvényben van. „Amint létszámhelyzetünk engedi az Országos Tisztifőorvos Asszonytól megkérjük az újranyitást. Vélhetően indulhatunk amint megfelelő számú munkatársakkal rendelkezünk, azaz gyógyulásuk, vagy megfigyelésük után visszatérhetnek dolgozni” – áll az intézmény közleményében.

Itt a friss Narancs!

Nyissa ki bátran! Próba, szerencse: Mire számíthatunk a járványügyi lazítások után? Matematikus, fizikus, hálózatkutató szakértők segítenek megérteni a várható kimeneteleket. Jótékonykodás vagy biznisz? Kína is csak egy kis szeretetre vágyik! A maszkdiplomáciáról és a propagandáról Luke Patey first class külpolitikai elemzőt B. Simon Krisztián kérdezte. (Spoiler: hiába.)

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.