Ferenc pápa bizalmasa koronavírusos, ma este a mise is nagyon más lesz

  • narancs.hu
  • 2020. december 24.

Katasztrófa

Ferenc pápát ismételten tesztelték. Egésznapos kijárási tilalom Olaszországban.

Egésznapos kijárási tilalom lépett életbe a karácsonyi ünnepek egész időszakára Olaszországban, ahol a halottak száma túllépte a hetvenezret. A kereskedelmet és a vendéglátást is leállították.  Utcára csak engedéllyel lehet kimenni munkavégzés céljából vagy más nyomós indokkal. Engedélyezett a miséken való részvétel a lakhelyhez legközelebbi templomban. Kizárólag az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak és más alapvető cikkeket áruló boltok és szolgáltatások működnek. A bárok, vendéglők házhoz szállításra dolgozhatnak.

A zárlat december 24. és december 26., valamint január 31. és január 6. között lesz érvényes.

A Vatikán közölte, hogy Ferenc pápát ismételten tesztelték, miután a kúrián dolgozó két bíboros tesztje is pozitívnak bizonyult. Az egyik Giuseppe Bertello, a vatikáni kormányzóság vezetője, a másik a pápa jobbkezének tartott Konrad Krajewski, a pápai alamizsnahivatal vezetője – írja az MTI.

A járványkorlátozások miatt Ferenc pápa szenteste fél nyolctól mutat be misét a Szent Péter-bazilikában, vagyis a megszokottnál két órával korábban. Majdnem kizárólag egyháziak lesznek jelen, ők is korlátozott létszámban – írja a Telex. A szertartást a Vatikán élőben, interneten közvetíti. Ez lesz az első alkalom, hogy a vatikáni közvetítést jelnyelven is tolmácsolják a hallássérültek számára.

 

Figyelmébe ajánljuk