Külföldön oltatta be magát, kiderült, lemondott

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. február 27.

Katasztrófa

A kanadai nyugdíjalap vezérigazgatóját a The Wall Street Journal buktatta le.

Lemondott a legnagyobb kanadai nyugdíjalap elnök-vezérigazgatója, mert kiderült, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe utazott beoltatni magát az új típusú koronavírus ellen.

A mintegy 20 millió kanadai nyugdíjmegtakarítását 475,7 milliárd kanadai dollár (112 ezermilliárd forint) értékben kezelő szervezetnél pénteken jelentették be Mark Machin elnök-vezérigazgató lemondását. „Miután tegnap este megbeszélte az ügyet az igazgatótanáccsal, benyújtotta lemondását, amit elfogadtak" – közölte a nyugdíjalap.

Mark Machint a The Wall Street Journal című amerikai lap buktatta le: megírta, hogy februárban az emírségekben beoltatta magát a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett oltóanyaggal. Kanadában késik a vakcina kiszállítása, egyelőre csak az idősek és az egészségügyi dolgozók kaphatnak védettséget, eddig a 38 milliós lakosságnak mintegy 3 százalékát sikerült beoltani.

A kanadai kormány hónapok óta arra kéri az embereket, hogy ne utazzanak külföldre, és ezt alátámasztandó a visszatérőknek kötelezően előírt karantén előírásait is szigorították. Tavaly év végén Ontario állam pénzügyminisztere kényszerült lemondani, miután kiderült, hogy a Karib-tengeren nyaralt.

 

Figyelmébe ajánljuk