Mise közben támadtak késsel egy papra és egy apácára Dél-Franciaországban

  • narancs.hu
  • 2022. április 24.

Katasztrófa

A támadót elfogták és azonnal ki is hallgatták.

Késsel támadtak egy papra, majd egy apácára is Franciaország déli részén, egy nizzai templomban - jelentette vasárnap a Nice Matin című helyi lap. A Le Figaro című francia lapnak az ügyészség megerősítette az értesülést.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter-üzenetben számolt be a támadásról, és azt írta, hogy a pap nincs életveszélyben, a támadót pedig elfogták és azonnal ki is hallgatták.

A 20 Minutes című helyi lap internetes híradása szerint a támadás mise közben történt, a merénylő a pap segítségére siető apácát is megsebesítette, bár a nőnek sikerült kicsavarnia a támadó kezéből a kést.

Christian Estrosi, a város polgármestere először a Twitteren, majd újságírókkal is azt közölte, hogy egyik áldozat sincs életveszélyes állapotban. A BFM francia hírtelevízió információi szerint a késszúrások a pap tüdejét érték.

A polgármester, aki azonnal a templomhoz sietett, úgy vélekedett, hogy a támadó valószínűleg zavart elméjű. A férfi kihallgatásáról nem hoztak nyilvánosságra információkat. Annyi tudható, hogy francia állampolgár, 1991-ben született Fréjusben.

A rendőrség arra intette a helybélieket, hogy kerüljék el a katolikus templom környékét.

Címlapképünk illusztráció: A nizzai Notre-Dame-bazilika. Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk