Nyolc csecsemő fertőzödött meg Japánban
K_EPA20200408203_top_story_lead.jpg
koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében arcvédő pajzsot viselő újszülöttet etet egy ápolónő a thaiföldi Szamutprakanban lévő Princ kórházban 2020. április 8-án.

Nyolc csecsemő fertőzödött meg Japánban

  • narancs.hu
  • 2020. április 22.

Katasztrófa

Ráadásul nehéz sorsú, hátrányos helyzetű kicsikről van szó.

Kisebb fertőzés-góc alakult ki egy csecsemőgondozó otthonban Japánban. Az intézményben egyik gondozó produkált először pozitív eredményt április 16-án, ezután végezték el a teszteket a csecsemőkön is. Nyolc gyermekről derült ki, hogy elkapták a fertőzést.

A Szajszejkaj Központi Kórház otthonában olyan csecsemőket gondoznak, akik otthoni bántalamzás, elhanyagolás vagy válás miatt kerültek az intézménybe. Japánban eddig 11 500emberről derült ki, hogy megfertőzöttek, a halottak száma meghaladja a 280-at.

Via HVG

Borítókép: A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében arcvédő pajzsot viselő újszülöttet etet egy ápolónő a thaiföldi Szamutprakanban lévő Princ kórházban 2020. április 8-án.
Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.