Ötezer négyzetméteren ég egy hulladékfeldolgozó Szemenyénél

  • narancs.hu
  • 2023. október 23.

Katasztrófa

Hajnalban kilenc vízsugárral oltották. 

Tűz ütött ki egy műanyag hulladékotfeldolgozó üzemben a Vas megyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett hétfőn hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint egy-másfél futballpálya nagyságú területen ég a négy méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék.

Az esethez Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket; a beavatkozást a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Győrből még úton van az oltáshoz szükséges por-hab konténer. A tűzoltók egyelőre nem tudják megakadályozni a lángok továbbterjedését. 

Hajnali 3 óra után már kilenc vízsugárral oltották a tüzet, amely ötezer négyzetméteren égett. A Zala megyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket Kám településen, és égett szagot sem tapasztaltak. A következő méréseket Egervölgy településen fogják elvégezni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk