Tavasszal okozott már egy balesetet a Viking kapitánya
MV_Viking_Sigyn_2019.jpeg

Tavasszal okozott már egy balesetet a Viking kapitánya

  • narancs.hu
  • 2019. június 6.

Katasztrófa

Hollandiában is balesetezett áprilisban.

A Fővárosi Főügyészség az EUROJUST magyar nemzeti tagján keresztül beszerezte azt a hivatalos információt is, hogy a Hollandiában idén április 1-jén balesetet okozó hajó kapitánya és a jelen ügyben gyanúsított kapitány ugyanaz a személy, őt Hollandiában is gyanúsítottként vonták felelősségre - áll az ügyészség közleményében.

Azt is írják, hogy a nyomozás kiderítette: a budapesti baleset után a Viking kapitánya adatokat törölt a telefonjáról.

Június elsején a nyomozati bíró hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. De a hajóskapitány 15 millió forint óvadék letétele esetén, szabadulhat. De ha még ki is fizeti az óvadékot, akkor sem hagyhatja el Budapestet és nyomkövetőt is kell viselnie. Az óvadék megengedése ellen az ügyészség fellebbezéssel élt.

A fővárosi főügyész – a legfőbb ügyész egyetértésével és engedélyével – a Duna budapesti szakaszán történt vízibaleset ügyében 5 ügyészből, illetve alügyészből álló ügyészi ügyfeldolgozó csoportot hozott létre.

A csoport jelenlegi feladata, figyelemmel arra, hogy az ügy vizsgálati szakaszban van, a nyomozó hatóságtól folyamatosan érkező adatok elemzése és értékelése.

 

Figyelmébe ajánljuk