Több út is járhatatlan Borsodban a Sajó áradása miatt

Katasztrófa

Országszerte folytatódnak a védekezési munkák. A Dráván rekordvízállást mértek, a Mura hamarosan tetőzik, a Rába pedig a hétvégén megközelítette a valaha volt legmagasabb vízállást.

Több út járhatatlanná vált Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Sajó áradása miatt – közölte honlapján az Útinform kedd reggel. Azt írták, a folyó áradása miatt nem járható a Putnokról Borsodbótára vezető út a Sajó-híd és a Sajóvelezdi elágazás között, valamint több kilométeres szakaszon a Putnokról Sajóvelezdre vezető mellékút a 26-os főút és Sajóvelezd között.

 
 
Fotó: MTI/Vajda János

 
 
Fotó: MTI/Vajda János

 
Fotó: MTI/Vajda János

Borsodbóta, Sáta és Sajómercse települések a Bánréve-Ózd vagy a Vadna-Dédéstapolcsány útvonalakról érhetőek el. Járhatatlanná vált a Sajókaza és a 26-os főút közötti szakasz is, így a település a Kazincbarcika-Múcsony-Szuhakálló útirány felől közelíthető meg. Az áradás miatt lezárták a sajógalgóci bekötőutat is, így a község Dubicsány irányából, egy földúton át közelíthető meg – közölték.

A vízjárást továbbra is meghatározza a külföldi tározók üzemrendje. A Sajón lévő árhullám a folyó határszakaszán Sajópüspökinél vasárnap kora délután tetőzött, azóta lassú apadás kezdődött. A folyó középső szakaszán Sajószentpéternél a másodfokot meghaladó, de a harmadfokot el nem érő keddi tetőzés várható. Az árvízvédelmi készültségekkel érintett védelmi szakaszokon továbbra is a fokozatoknak megfelelő éjjel-nappali figyelő- és járőrszolgálatot tartanak a vízügyi igazgatóságok.

Országszerte folytatódnak a védekezési munkák. A Dráván rekordvízállást mértek, a Mura pedig hamarosan tetőzik. A Rába Szentgotthárdnál és Körmendnél a hétvégén megközelítette a valaha volt legmagasabb vízállást, most már mindkét szakaszon apad. A következő napokban a folyó a nyílt ártereken okoz majd elöntéseket, de lakott területeket közvetlenül nem fog veszélyeztetni.

Az előrejelzések szerint az utóbbi napok rendkívüli csapadékmennyiségét okozó ciklon várhatóan még keddig a térségünkben marad, de a korábbiakhoz hasonló mennyiségű csapadékra már nem kell számítani.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk