Visszakerül a kórházba az ott kezelt Covid-betegek harmada

  • narancs.hu
  • 2021. április 1.

Katasztrófa

És négy hónapon belül közülük minden nyolcadik meghal egy brit kutatás eredménye szerint.

Négy hónapon belül ismét kórházba kerül a koronavírus miatt korábban már ilyen intézményben ellátott brit betegek harmada – erre az eredményre jutott három brit intézmény közös kutatása.

Az University College London, a brit statisztikai hivatal és az University of Leicester 48 ezer brit állampolgár egészségügyi adatait nézte át, olyan emberekét, akiket kórházban kezeltek, és legkésőbb 2020. augusztus 31-éig kiengedték őket az intézményből. A kutatók nyomon követték, kik fordultak ismét orvoshoz, milyen szervi problémákkal, és kik haltak meg.

Mint kiderült,

ebben az időszakban nyolc betegből egy életét veszítette. 

A Guardian beszámolója – amelyet a 444.hu ismertet – szerint a vizsgálat legfontosabb tanulsága, hogy a fertőzésből felgyógyult embereket később is figyelni kell, különös tekintettel arra, mutat-e bármi jel esetleges szervi sérülésekre vagy más szövődményekre.  A koronavírus elsősorban a légzőszerveket támadja meg, de a jelek szerint veszélyes lehet a szívre, a májra vagy a vesékre is. 

A brit orvosok rendszerezték a fertőzést követő tüneteket. A megfigyelt embereken új légzőszervi és szívbetegségeket, kialakuló cukorbetegséget is diagnosztizáltak, jóval nagyobb arányban, mint az ugyanolyan létszámú kontrollcsoport tagjain.

Figyelmébe ajánljuk