Kis-Magyarország

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk. 

Kampány Debrecenben: az akkugyár ellen tiltakozó civileknek is nekiment a Fidesz

Míg sokáig semmibe vették, a Magyar Péter debreceni tüntetésén elmondott beszéde után támadást indított a helyi Fidesz és a kormánymédia Kozma Éva, a CATL épülő akkugyára ellen tiltakozó Miakö Egyesület elnöke ellen. A szervezet tagjai jelenleg is perben állnak a gyárral, csakhogy az eljárás "nyúlik mint a rétestészta". Helyzetjelentés a CATL háza tájáról.