Összeverekedett két fideszes, nevető harmadikként nyert Márki-Zay embere

  • B. T.
  • 2019. október 13.

Kis-Magyarország

Némi meglepetésre hatalmas fölénnyel nyert Koncz Imre a Márki-Zay-féle csapat polgármesterjelöltje az észak-békési kisvárosban.

Az eset azért érdekes, mert még a nyáron bántalmazásig fajult a párt tisztújító közgyűlése Füzesgyarmaton. A Narancs írta meg a történetet, amely alapvetően két látószöge volt. Kovácsné Czeglédi Mária Tünde, a Fidesz helyi elnöke szerint megrángatta és a székbe vágta bele Bere Károly polgármester.

Bere szerint a tisztújításon Kovácsné Czeglédi Mária Tünde esett neki a feleségének, ő csak megvédte. A vita tárgya az volt, hogy kik voksolhatnak az ülésen és kik nem. Az ügyben Kovácsné Czeglédy Mária Tünde feljelentést tett a rendőrségen. Végül mindketten indultak a polgármesteri címért, de végül nevető harmadikként hatalmas előnnyel Koncz Imre nyert, aki a szavazatok 58 százalékát úgy nyerte el, hogy volt egy negyedik aspiráns is.

Kevesebb lesz a bruttó, mint volt a nettó

Kovácsné Czeglédi Mária Tünde és Bere Károly, itt még szent a béke

Kovácsné Czeglédi Mária Tünde és Bere Károly, itt még szent a béke

Fotó: Kovácsné Czeglédi Mária Tünde/Facebook.com

Koncz Imre 17 éve a füzesgyarmati képviselő-testület tagja és hosszabb ideje a pénzügyi bizottság elnöke is a civilben a MOL füzesgyarmati egységének vezetője. Nyáron még az sem volt biztos, hogy képviselőként újraindul Koncz, ám az MMM által életre hívott Kossuth Kör meggyőzte, induljon el a polgármesteri posztért.

„Nagy tisztesség egy város vezetőjének lenni, bár ma sem érzem magam politikusnak. Nem az anyagiak miatt vállaltam a polgármesterséget, hiszen tiszteletdíjam bruttóban kevesebb lesz, mint a MOL-nál kapott nettó. Konkrét tervekkel, alázatosan vágok neki a következő öt évnek” – nyilatkozta a Narancs.hu-nak Koncz Imre.

Belháború a Fideszben: amikor szó szerint kitör a balhé, ki legyen a főnök

Bántalmazásig fajult a füzesgyarmati Fidesz-csoport tisztújító ülése. Azt nem tudni pontosan, ki inzultált kit, de a történet elnökcserével ért véget, és rendőrségi feljelentéssel folytatódik. Milyen sötét titkokat rejt a békési kisváros zaklatott pártélete? Aligha meglepő módon két ellentétes történetet rajzolnak fel a füzesgyarmati Fidesz-tagok arról, hogy pontosan mi történt, s ki bántalmazott kit a helyi alapszervezet június 7-i tisztújító gyűlésén.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.