Simán nyert a 31 millió forint lenyúlásával vádolt méhkeréki polgármester

  • B. T.
  • 2019. október 13.

Kis-Magyarország

A szavazatok közel 60 százalékával nyert Tát Margit Méhkeréken, pedig egy EU-s támogatás elsikkasztása miatt hamarosan a vádlottak padjára ül.

Költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Gyulai Járási Ügyészség a méhkeréki fideszes polgármestert, aki egy 31 milliós uniós bűnmegelőzési projekt forrásait ismeretlen célra használta fel.

„Tát Margit elsőrendű vádlott a támogatási szerződés aláírásakor fennálló valós – az írásban lefektetett megtévesztő nyilatkozatától eltérő – szándéka az volt, hogy a legfeljebb 31 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást az engedélyezett felhasználási cél megvalósítása nélkül jogtalanul megszerezze, és azt más, az eljárás során ismertté nem vált célra fordítsa” – írta meg a Narancs még hónapokkal ezelőtt.

Tát Margit hamarosan a vádlottak padján ül

Tát Margit hamarosan a vádlottak padján ül

Fotó: Tát Margit/Facebook.com

Ahogy azt is portálunk derítette, hogy mindezek miatt Tát Margit, aki immár kilenc éve vezeti a többségében románok lakta viharsarki községet, november 19-én ül a vádlottak padjára.

Vasárnap az is eldőlt, hogy ott polgármesterként foglal helyet. Úgy fest, ez a méhkeréki választók többségét nem zavarja.

31 millió forint lenyúlásával vádolják a fideszes polgármestert

Történetünk egy uniós támogatás ellopásáról, a közvélemény ingerküszöbét már el sem érő, pimf 31 millió forintról szól. Az eset azonban hűen érzékelteti, hogyan mennek a dolgok a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Igaz, a gyulai ügyészség föllépése eltér az eddig megszokottól.

Figyelmébe ajánljuk