A Márki-Zayt gyalázó újabb plakátoktól már politikai ellenfele is elhatárolódik

  • B.T.
  • 2020. február 26.

Kis-Magyarország

Úgy tűnik, hogy az októberi pofonból sem tanultak semmit – írta friss Fb-bejegyzésében Grezsa István volt polgármesterjelölt. Reagált a hódmezővásárhelyi polgármester is.

Grezsa István a tavaly októberi önkormányzati választáson indult a polgármesteri székért: ugyan függetlenként határozta meg magát, de a városban mindenki tudta, hogy a Fidesz támogatottja. A voksolást meggyőző fölénnyel, közös ellenzéki jelöltként Márki-Zay nyerte, ráadásul a megyei jogú város közgyűlésében is többséget szereztek a kormánypárttal szemben indulók.

A tavalyi helyhatósági választás előtt Márki-Zay Pétert óriásplakátokon, szórólapokon próbálta lejáratni a Fidesz és a kormánypárttól nem független Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület. A 2019-es őszi kampányban Grezsa azt kezdeményezte, hogy távolítsák el a Márki-Zayt gyalázó plakátokat, ez utóbb meg is történt. Igaz, előtte másfél évig mindez nem zavarta Grezsa Istvánt.

Ennek fényében érdemes értékelni mostani Fb-bejegyzését, amelyben írja, hogy „szomorúan látja a plakátokat”.

Az új gyalázkodó plakátok

Az új gyalázkodó plakátok

Fotó: narancs.hu

Nem választási plakátok

Az újabb gyalázkodó hódmezővásárhelyi plakátkampány mögött Ádók János, a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke, a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület elnöke áll. Ádók a napokban egy helyi sajtótájékoztatón jelentette be kezdeményezését, ám jellemző, hogy erre a nem „baráti sajtót” nem hívták meg.

Ádók János szerint ezek nem választási plakátok, hiszen ebben a városban csak Márki-Zay Péter kampányol. „Ezek a plakátok elgondolkodtató és emlékeztető üzeneteket fogalmaznak meg” – fogalmazott.

Érdekes, hogy most Grezsa azt is megjegyezte, az ukrán vendégmunkások alkalmazása nem ördögtől való, hiába szerepel ez Adók plakátjain.

Márki-Zay: Hülyének nézik Önöket!

ÖNÖKET NEM ZAVARJA, HOGY A FIDESZ TELJESEN HÜLYÉNEK NÉZI ÖNÖKET? – kérdezi minderre reagálva szerdai Facebook-posztjában Márki-Zay Péter.

A 2019-es gyalázkodó plakátok egyike

A 2019-es gyalázkodó plakátok egyike

Fotó: A szerző felvétele

Majd így folytatja: „Akikbe akár csak egy csepp intelligencia is szorult, azokról, mint szavazókról, a Fidesz már lemondott, bizonyíték erre a Lázár-csapat tegnapi működése. A Fidesz által BETELEPÍTETT MIGRÁNSOK (indiai, vietnámi, és ukrán munkásokat) MIATT IS ELLENEM USZÍT óriásplakátjain, ami még az ukrán szavazatokért felelős miniszteri biztos Grezsa Istvánt is kritikára késztette. Azt persze ő sem említi posztjában, hogy a Fidesz korábban nem csak az illegális bevándorlók, hanem most általa behozott, a magyarok munkáját elvevő migránsok ellen is harcolt...” – írja a hódmezővásárhelyi polgármester.

Vélekedése szerint nincs az az ostobaság, amivel a Lázár-sajtó hazugságait el lehetne hinni. A teljes poszt itt olvasható el.

(Címlapfotó: az új gyalázkodó plakátok.)

Figyelmébe ajánljuk