Sokan járnak Ausztriába dolgozni és tanulni – szombathelyi egyeztetés koronavírusról

  • Kupi Györgyi
  • 2020. február 27.

Kis-Magyarország

Szombathelyen soron kívül biztosítják az önkormányzati intézményeknek a kézfertőtlenítő szereket – tudta meg a Narancs.hu abból a közleményből, amely a városvezetés által kezdeményezett, koronavírussal kapcsolatos egyeztetéséről tájékoztatott.

Egyelőre nem tudni arról, hogy Vas megyében lenne koronavírussal fertőzött beteg, az osztrák megbetegedéseket a térségtől távolabbi területekről jelentették. De Szombathelyről, és a szombathelyi járásból nagyon sok az Ausztriába naponta, a távolabbi területekre hetente, kéthetente ingázó munkavállaló. Osztrák iskolákba is sokan járnak Szombathelyről és környékéről.

 

Szombathelyről sokan ingáznak Ausztriába

Szombathelyről sokan ingáznak Ausztriába

Fotó: szombathelypont.hu


A fejleményeket folyamatosan figyelemmel követik. Az egyeztetésen Nemény András polgármester, László Győző alpolgármester, Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési Bizottság elnöke vett részt, a járványügyekben illetékes szervezeteket Gyánó Gabriella járási tiszti főorvos, és Kovács Györgyi, a Szombathelyi Járási Hivatal vezetője képviselte.

50 millió forintot különít el a koronavírus megelőzésével kapcsolatos esetleges kiadásokra Szombathely – döntött a vasi megyeszékhely közgyűlése csütörtöki ülésén. Mindezt Nemény András szombathelyi polgármester jelentette be az ülés után.

Immár biztos, értesült a Narancs.hu, hogy koronavírus miatt az előttünk álló hétvégén elmarad a hagyományos Lukácsházi Böllérverseny és Pincés-Kemencés Nap a Vas megyei településen.

Figyelmébe ajánljuk