Simicska újra tarol – Pár nap alatt bő 21 milliárd jutott a Közgép pályázataira

  • narancs.hu
  • 2014. január 22.

Kis-Magyarország

A tendereket konzorciumban nyerték. Hulladékgazdálkodásban és útkarbantartásban segít majd a Közgép vidéken.

A Közgép Zrt. újabb sikereiről a kozbeszerzes.hu-ról értesültünk: január 15-én hirdették ki, hogy a Közgép és a Swietelsky közösen pályázott sikerrel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társuláshoz. A nyertesek 5,08 milliárdért az említett társulás különböző települései szilárdhulladék-lerakóinak rekultivációját, illetve építését végzik majd. (A tenderről bővebben itt olvashat.)

false

 

Fotó: MTI

Ám messze nem ez volt az új év első nagyobb falatja a Közgép háza táján. A Magyar Közút országos közutak üzemeltetésére (például kátyúzásra) írt ki pályázatot, két részben is. (Erről itt és itt olvashat.)

Ezeken a Közgép két konzorcium tagjaként indult: a Közép-Nyugat ROP 2013. konzorciumban (a Strabag Ált. Ép. Kft., az EuroAszfalt Kft. és a Swietelsky Kft. társaságában), illetve a KMES konzorciumban (itt a Strabag Általános Építő Kft., az EuroAszfalt Kft. és a Swietelsky Mo. Kft. mellett). Az előbbi konzorcium összesen mintegy 8,72 milliárd, utóbbi pedig 7,657 milliárd forintot nyert. A Magyar Közúttól ez mindösszesen 16,377 milliárd forintnyi megbízást jelent.

Az említett cégek a Nyugat-dunántúli, a Közép-magyarországi, a Közép-dunántúli, a Dél-dunántúli, a Dél-alföldi, az Észak-magyarországi és az Észak-alföldi régióban dolgoznak majd.

Figyelmébe ajánljuk