KOmplett

A sportolás halálos veszélyei

Most már kicsit több mint fél éve sportolok, minden nap. Amikor elkezdtem, úgy tűnt, a szűkebb és tágabb környezetem csupa mozgásszakértőből áll, és hogy nincs nagyobb veszély, mint megmozdulni. A tanulságokról.

A Spiderwoman

„Nem mertem megmoccanni sem, előttem a tenyeremnél sokkal nagyobb pók, egy rém, aki ráadásul hirtelen megiramodott...” – Karafiáth Orsolya esete egy pókóriással és Simicska szánkójával.

Darabokból egésszé

Egy térdeplő nő éles cserepekből. Szilánkokból felépített üveggömbök, amik a saját súlyuktól roskadnak össze. Szétzilált Házi áldás, melynek szavai új értelmet kapnak. Torma Évával az alkotás folyamatáról, legújabb munkáiról és a kortárs képzőművészek helyzetéről beszélgettünk, legújabb kiállítása kapcsán.

Fontos, hogy egy komolyzenész csinos legyen?

A sok agyzsibbasztó, elsősorban egy bizonyos női réteget megcélzó rózsaszín könyv között kimondottan üdítőek Mörk Leonóra regényei, amik számomra azt bizonyítják, hogy magyarul is lehet olyan könnyed, ám mégsem butuska könyvet írni, amibe – bár a nyelvezet hétköznapi, és nem törekszik a próza forradalmára – mégis jó belemerülni, és úgy kapcsol ki, hogy közben nem érzem kínosan magam. Új regénye, a Holdfény szonáta kapcsán a névtelen gyűlölködésről, a túl szép komolyzenészekről, és magáról a romantikus regény műfajáról beszélgettünk.

„A viszony olyan, mint a drog”

Egykori domina, aki üres házasságából a legdurvább szexjátékokba menekül. Ötvenes nő, akit a férje vezet be a kalandok világába. Kétségbeesett edző, aki hiába könyörög feleségének az együttlétekért. Közös nevezőjük: a viszony. A Magyar szeretők című könyv szerzőjével, Hercsel Adél újságíróval beszélgettem.