1,5 milliárd dollárra büntették Alex Jonest, de csődöt jelentett

  • narancs.hu
  • 2022. december 3.

Külpol

Ő állította, hogy a 2012-es amerikai iskolai mészárlás nem történt meg. Az elhunytak hozzátartozói beperelték, nyertek.

Magáncsődöt jelentett Alex Jones, akit valótlan állításai miatt csaknem másfél milliárd dollár kártérítés kifizetésére kötelezett a bíróság az Egyesült Államokban.

A műsorvezető, aki az összeesküvés-elméletek legismertebb híve, terjesztője az Egyesült Államokban, saját médiafelületén közölte pénteken, hogy a csődvédelmi keresetben 1 és 10 milliárd dollár közötti tartozást, illetve 1 és 10 millió dollár közötti vagyont tüntetett fel. A podcastban azt állította, a csődeljárás bizonyítja majd, hogy tönkrement, és arra kérte hallgatóit, küldjenek anyagi támogatást a műsor fennmaradása érdekében. Ahogy fogalmazott, „mindenki látni fogja, hogy Alex Jonesnak majdnem semmi készpénze nincs”.

Jones hosszú időn át azt állította, terjesztette, hogy a 2012-ben a Sandy Hook iskolában történt, huszonnyolc ember halálát okozó mészárlás nem történt meg, az a fegyverellenes lobbi által kreált álhír.

Az elhunytak hozzátartozói kártérítési pert indítottak ellene, és a bíróság több eljárás során csaknem másfél milliárd dollár kártérítésre kötelezte, mert állításait semmivel sem tudta bizonyítani.

Alex Jones nem csak arról győzködte a nézőit, hogy az iskolai lövöldözés nem történt meg. Azt is állította, hogy új világrend szerveződik, egy pedofil globális elit hozza létre, amely Bill Gates irányításával új szuperfajt fejleszt ki, továbbá a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat az amerikai kormány követte el, más merényletekkel együtt. Szerinte  Barack Obama az Al-Kaida tagja, a felesége pedig transznemű, az amerikai kormány befolyásolja az időjárást, a Pentagon a vízbe engedett vegyszerekkel homoszexuálisokká változtatja az embereket, hogy kevesebb gyerek szülessen.

Jones rádióműsorát már beszüntették, de folytatta az igehirdetést többek közt a YouTube-on, és olyan sokan nézték, hogy műsorainak reklámbevétele évente 20 millió dollár volt. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk