2 ember megsérült Moszkvában egy ukrán dróntámadás során

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 21.

Külpol

Az orosz légvédelem megsemmisített egy ukrán drónt, mely részei aztán egy házra zuhantak.

Legalább 2 ember megsérült hétfőn, amikor az orosz légvédelem megsemmisített egy ukrán drónt, amelynek részei aztán egy házra zuhantak. Az eset Moszkva térségében történt

írja a Reuters a regionális kormányzó közlése alapján. Hétfő reggel lapunk is beszámolt arról, hogy, legalább két moszkvai repülőtér forgalmát korlátozták dróntámadások miatt.

Mostanra kiderült, mind a négy fő repülőtéren – a Vnukovón, a Domagyedovón, a Zsukovszkijon és a Seremetyevón is – korlátozták az érkező és induló járatokat.

45 utasszállítót és két cargogépet érintett a korlátozás.

A hivatalos közlés szerint két drónt vettek észre az orosz légvédelem emberei. Az egyiket a fővárostól nyugatra fekvő Ruszszkij kerületben eltérítették, míg a másikat a közeli Isztrinszkij kerületben megsemmisítették.

Az elmúlt hetekben két dróntámadást is történt Moszkva pénzügyi negyede ellen, amelyek kisebb károkat okoztak a magas épületek homlokzatán. Míg májusban a Kreml közelében lőttek le drónokat.

A Reuters azt írja, hogy bár a dróntámadások hatással lehetnek a háború megítélésére az orosz lakosság körében, egyelőre a közvélemény-kutatások szerint az ukrajnai orosz katonai hadművelet támogatottsága továbbra is magas, 75 százalék körüli. Az kérdéses perzse, mennyire megbízhatóak ezek a kutatások.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk